«Ποτέ την Κυριακή» λέει και το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Ανακοίνωση-προειδοποίηση για περισσότερα λουκέτα, ύφεση και ανεργία αν εφαρμοστεί το μέτρο

Την πλήρη αντίθεσή της με την απελευθέρωση του ωραρίου και το ενδεχόμενο «άνοιγμα» των εμπορικών καταστημάτων της χώρας από 30 έως και 52 Κυριακές τον χρόνο, όπως φημολογείται ότι έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, δηλώνει και η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

Η ανακοίνωση του ΕΥΚ προειδοποιεί την κυβέρνηση για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει τόσο στον κόσμο της εργασίας όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, αλλά και για τις αντιδράσεις που θα συναντήσει από τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε μια ενδεχόμενη σχετική απόφασή της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου.

Θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την Κυριακάτικη Αργία

«Το σχέδιο  της συμφωνίας  που απέστειλαν οι  δανειστές  της χώρας  στη  κυβέρνηση  απαιτεί  για  άνοιγμα των καταστημάτων  από  30-52  Κυριακές  του  έτους. Το σχέδιο προβλέπει τη  πλήρη κατάργηση των περιορισμών της  λειτουργίας των καταστημάτων τις  Κυριακές, είτε  αυτά  αφορούν  το  μέγεθος των καταστημάτων ή τις  περιοχές που δραστηριοποιούνται.

Απευθυνόμαστε  σε όλη την ελληνική  κοινωνία  και  προειδοποιούμε τη κυβέρνηση  για  τις  αρνητικές  επιπτώσεις που θα  έχει  στο κόσμο  της εργασίας  και  στις μικρές  εμπορικές  επιχειρήσεις.

Είναι εμφανές ότι οι δανειστές μας  με  την ανοχή  της  κυβέρνησης  βάζουν πλάτη  υπέρ  των μεγάλων  εμπορικών ομίλων  και  των πολυεθνικών  με σκοπό να τελειώσουν τους  εργαζόμενους  και τις  μικρομεσαίες  επιχειρήσεις.

Η λειτουργία  των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει  εξόντωση  του κλάδου, περισσότερα  λουκέτα, περισσότερη  ανεργία  και οφέλη  μόνο  για  τις μεγάλες  πολυεθνικές. Η  κυβέρνηση όφειλε να μην  μπει καν στη συζήτηση αυτή, ούτε  και να διαπραγματευτεί  για  λιγότερες  Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι  και τα  Σωματεία  θα  υπερασπιστούν με  κάθε μέσο  τη ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ  ΑΡΓΙΑ  που  είναι η μέρα  για  να χαρούν οι  Εργαζόμενοι  και οι  Επαγγελματίες τις  οικογένειες  τους».