Σε ρυθμούς Λευκής Νύχτας η Καβάλα

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή της αγοράς, κατά την οποία 30 σημεία στην πόλη θα φιλοξενήσουν ποικίλα δρώμενα, με σκοπό να κατέβει ο κόσμος στο κέντρο-Έκκληση να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να μη πάρουν αυτοκίνητο

Με την ελπίδα να τηρηθεί το τρίπτυχο «κόσμος στην αγορά-διασκέδαση-κατανάλωση», η Καβάλα είναι έτοιμη να διοργανώσει άλλη μια Λευκή Νύχτα το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017. Μουσική, αθλητικές δράσεις και ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους θα φιλοξενηθούν σε 30 σημεία εντός του κέντρου της πόλης, με μοναδική «αγωνία» αυτή των καιρικών συνθηκών, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συννεφιά και πιθανή βροχή τις απογευματινές ώρες (διαβάστε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή 5 Μαΐου στο site του meteokav εδώ).

Φέτος ο πήχης έχει ανέβει ακόμα περισσότερο, καθώς εκτός των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, η Λευκή Νύχτα συμπίπτει με δύο ακόμα μεγάλες διοργανώσεις: Με την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού 2017 (διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ) και με τις εκδηλώσεις προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών Παύλο (διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ), κάτι που σημαίνει περισσότερος κόσμος και δη νεολαία.

Αυτό επισήμανε και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. «Πολύς κόσμος από νέους και μεγαλύτερους καβαλιώτες θα κατεβούμε όλοι για να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης, τους δρόμους που πεζοδρομούνται και τους υπόλοιπους, για να δούμε εκδηλώσεις σε όλο το κέντρο της πόλης. Όλα αυτά για να στηρίξουμε την αγορά μας. Έχει ανάγκη από τη στήριξή μας και εμείς θα σταθούμε δίπλα στους καταστηματάρχες», δήλωσε η κ. Τσανάκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, τόνισε πως «γίνεται μια σημαντική προσπάθεια και μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Εμπορικός Σύλλογος και την “περπατάμε” όλοι μαζί. Είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί παρέχει στήριξη στην αγορά και ταυτόχρονα δημιουργεί μια ζωντάνια στην Καβάλα και αυτή η ζωντάνια βοηθά στο να συσσωρεύονται άνθρωποι στην πόλη που ενδεχομένως δεν είχαν λόγο να το κάνουν μια συνηθισμένη Παρασκευή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πέρυσι είχαμε μια μεγάλη επιτυχία και πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία θα επαναληφθεί και φέτος. Γεγονός είναι ότι θα προσπαθήσουμε σε πείσμα των καιρών και σε πείσμα της οικονομικής δυσπραγίας και της κρίσης, να κάνουμε την Καβάλα να είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστική έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερους ανθρώπους και περισσότερη εμπορική κίνηση, για να τονώσουμε την καλή κίνηση της πόλης μας και συγχαίρω τον Εμπορικό Σύλλογο που ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, είπε ότι «στηρίζουμε την γιορτή της Λευκής Νύχτας για την Καβάλα. Αυτό που προσπαθούμε είναι να κατεβάσουμε τους καβαλιώτες στο κέντρο της πόλης και να στηρίξουμε τα εμπορικά μαγαζιά. Στηρίζουμε τον Εμπορικό Σύλλογο».

Μια γιορτή όλη η πόλη

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης αρχικά ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που βοηθούν στο να προβληθεί η διοργάνωση, καθώς και του συνδιοργανωτές, όπως η Αντιπεριφέρεια, ο δήμος, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο Καβάλας. «Για μια άλλη χρονιά θα αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να πετυχαίνουμε και να φέρνουμε κόσμο στην αγορά και το κέντρο της πόλης μας που το χρειάζεται όσο τίποτα άλλο στις στιγμές αυτές που ζούμε.  Πέρυσι ήταν μια πολύ πετυχημένη διοργάνωση, όπως και από την πρώτη χρονιά από μια ιδέα που ξεκίνησε πολύ απλά, με την αρωγή της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε ό,τι αφορά το υπαλληλικό προσωπικό δημιουργώντας τις δύο πρώτες χρονιές μια πολύ όμορφη γιορτή η οποία πέρυσι με τη συμμετοχή και της εταιρίας “Ανάδραση” καταφέραμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή κατεβάζουμε τον κόσμο στην αγορά, διασκεδάζει, χαίρεται και καταναλώνει. Αυτό το τρίπτυχο καταφέραμε να πετύχουμε όλοι μαζί.

»Φέτος με περισσότερα δρώμενα που έφτασαν τα 30 και βάζοντας μέσα και την περιοχή της οδού Βενιζέλου η οποία δεν υπήρχε τις προηγούμενες χρονιές σε ό,τι αφορά τα δρώμενα, άσχετα αν δεν μπόρεσε να γίνει η πεζοδρόμηση. Και αυτό γιατί όλα δεν γίνονται όπως τα θέλουμε εμείς, γιατί στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και η ασφάλεια της πόλης που είναι πάνω από ‘μας. Αλλά και στο σχολείο του Αγίου Ιωάννη και σε σημεία της Βενιζέλου θα υπάρχουν πολύ καλά δρώμενα, έτσι ώστε να ζωντανέψουν την περιοχή, να δώσουν μια διαφορετική εικόνα και να μείνουν ευχαριστημένοι και οι συνάδελφοι και οι καταναλωτές που θα κυκλοφορήσουν εκεί.

»Όλοι γνωρίζουμε ότι πάντα υπάρχουν παράπονα, όμως εύχομαι να πάνε όλα καλά. Το πρώτιστο είναι να υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες. Όπως μας ενημέρωσε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας την Παρασκευή θα έχουμε συννεφιά μεν, όμως αυτό δε θα μας επηρεάσει αφού θα είναι βράδυ η εκδήλωση.

»Ας κατεβούμε στο κέντρο, να ζωντανέψουμε την πόλη μας, να καταναλώσουμε από τα καταστήματα της αγοράς μας και να περάσουμε ένα ευχάριστο βράδυ», δήλωσε ο κ. Λεμονίδης.

Οι πολύ καλές τιμές ένα ακόμα κίνητρο για τους καταναλωτές

Όσον αφορά τις τιμές στα καταστήματα, τόνισε ότι θα είναι πολύ καλές. «Η επιδίωξή μας φέτος ήταν να γίνει η “Λευκή Νύχτα” μέσα στο εκπτωτικό 10ήμερο. Εμείς ξέρουμε ως έμποροι τι τραβήξαμε πέρυσι να πείσουμε τους συναδέλφους που ήταν εκτός του εκπτωτικού 10ημέρου για να μπουν στην διαδικασία των εκπτώσεων. Λόγω του εκπτωτικού 15ήμερου που ισχύει φέτος 1-15 Μαΐου, υπάρχουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και είμαστε ξανά δίπλα στον καταναλωτή με πολύ καλές τιμές και εξαιρετικά προϊόντα», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Έκκληση να κατέβει ο κόσμος με τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς

«Την πρώτη χρονιά είχαμε ένα πρόγραμμα μεταξύ ημών και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Ένα κομμάτι από την πλατεία μέχρι τον Άγιο Παύλο. Τη δεύτερη χρονιά πλαισιώσαμε όλη την Ομόνοια με πιο πολλά δρώμενα. Πέρυσι που γιγαντώθηκε η γιορτή είπαμε ότι πρέπει να υπάρξει κάποιος που θα συντονίσει τις δράσεις και βρήκαμε την εταιρία “Ανάδραση” που συνεργαστήκαμε και λειτουργήσαμε άψογα.

»Δίπλα μας οι και υπηρεσίες του δήμου. Η φετινή γιορτή θα είναι ένας συγκερασμός απόψεων και μία συνεργασία των φορέων αλλά κυρίως της ειδικευμένης εταιρίας.

»Καλούμε τους καταναλωτές να κινηθούν με τα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι με τα αυτοκίνητά τους για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η Τροχαία που μας βοηθά πάρα πολύ θα είναι δίπλα μας κάνοντας τα πάντα για την εύρυθμη λειτουργία. Θα υπάρξει ανάποδη φορά στην οδό Ύδρας έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η οδός Κουντουριώτου, κάτι που δεν έγινε τις προηγούμενες χρονιές. Θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως για ένα βράδυ θα πρέπει να κινηθεί με το λεωφορείο ή με τα πόδια», σημείωσε ο κ. Λεμονίδης.