Λευκή Νύχτα 2017: «Βούλιαξε» από κόσμο το κέντρο της Καβάλας (φωτογραφίες)

Ο στόχος επετεύχθη: Ο κόσμος κατέβηκε στην αγορά, τα μαγαζιά γέμισαν, αγορές έγιναν και η βροχή που ήρθε αργά το βράδυ δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει τη μεγάλη γιορτή και το πάρτι που συνεχίστηκε μέχρι αργά

Κάθε χρόνο και καλύτερα… Αυτό είναι το συμπέρασμα από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017. Πολύς ο κόσμος, γεμάτες οι καφετέριες, τα μπαράκια και τα μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό, κέφι, μουσικές και πολλά δρώμενα συνέθεσαν την εικόνα μιας γιορτινής Καβάλας.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης και κυρίως δράσεις με επίκεντρο την μουσική, έκαναν πολλούς να αναφωνούν πως «έτσι θα έπρεπε να είναι η Καβάλα κάθε μέρα», ενώ η Young Power Orchestra του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας γέμισε την κεντρική πλατεία, φέρνοντας το… Μρόντγουεϊ στην πόλη, ως το επιστέγασμα του μουσικού «μωσαϊκού» που στήθηκε στην πόλη.

Παράλληλες εικαστικές δράσεις έδιναν την αίσθηση μιας ευρωπαϊκής πόλης η οποία ψάχνει αφορμή για να ζωντανέψει, να εκτονωθεί και να διασκεδάσει, κάτι που επιδίωξαν και τελικά πέτυχαν οι διοργανωτές.

Σύμμαχος και ο καιρός, με την ξαφνική και έντονη βροχή που άρχισε να πέφτει λίγο μετά τις 23:00 να μην είναι ικανή να ανακόψει την έξοδο του κόσμου, ο οποίος συνέχιζε να διασκεδάζει κάτω από ομπρέλες και υπόστεγα, μιας και οι υπόλοιπες υπαίθριες εκδηλώσεις είχαν ούτως ή άλλως ολοκληρωθεί στο… παρά πέντε της καταιγίδας.