Επίσκεψη 13 Προξένων ξένων χωρών σε Καβάλα και Θάσο (φωτογραφίες)

Οι Πρόξενοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας, καθώς και με εκπροσώπους φορέων που άπτονται του Τουρισμού και της τοπικής οικονομίας-Εθιμοτυπική η επίσκεψη, αφήνοντας όμως και ουσιώδεις «υποσχέσεις»

Δεκατρείς εκ των Προξένων ξένων χωρών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το πρωί της Κυριακής 07 Μαΐου 2017 τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο στο γραφείο του, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της περιοχής και δη του Τουρισμού, ώστε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και των εν λόγω Προξένων για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από τις χώρες που εκπροσωπούν.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον κ. Μαρκόπουλο ο Dr. Martin Ladislau Salamon από το Προξενείο της Ρουμανίας, ο Mr. Orhan Yalman Okan από το Προξενείο της Τουρκίας, η Ms. Pavlina Ylli από το Προξενείο της Αλβανίας, η Ms. Dragana Glisic από το Προξενείο της Σερβίας, η Ms. Nantia Radeva από το Προξενείο της Βουλγαρίας, ο Mr. Oleksandr Voronin από το Προξενείο της Ουκρανίας, ο Mr. Bantali Antar από το Προξενείο του Μαρόκο, ο Mr. Christos Sarantopoulos από το Προξενείο της Ιταλίας, η Ms. Margarita Ignatidou από το Προξενείο της Τσεχίας, ο Mr. Marko Suomalainen από το Προξενείο της Φινλανδίας, ο Mr. Pantelis Patmezas από το Προξενείο του Καναδά, ο Mr. Giannis Verginis από το Προξενείο του Λουξεμβούργου και ο Mr. Chris Kazantzis από το Προξενείο της Ουρουγουάης.

Ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε στους Προξένους θέματα που αφορούν τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, συζήτησαν αναπτυξιακά θέματα, καθώς και ευρύτερα ζητήματα που αφορούν τη στενότερη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τις χώρες που εκπροσωπούν οι Πρόξενοι.

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχτηκαν συμβολικά δώρα μεταξύ του κ. Μαρκόπουλου και των Προξένων.

Οι Πρόξενοι επισκέφτηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και το νησί της Θάσου, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και το Δημοτικό Μουσείο Καπνού.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Καβάλας τη ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων ΑΜ-Θ Γιάννης Μαρκιανός και ο πρόεδρος Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης.

*Οι φωτογραφίες είναι του Λάσκαρη Τσούτσα