10.000 «κατέβηκαν» στη Λευκή Νύχτα 2017!

Οι επίσημες εκτιμήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας για τη διοργάνωση που έγινε θεσμός αγαπημένος - Δηλώσεις Βασίλη Λεμονίδη

Θετικό πρόσημο βάζει στη φετινή Λευκή Νύχτα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ο οποίος συνομιλώντας με τους συναδέλφους του, με την Τροχαία και τους επαγγελματίες οδηγούς, κατέληξε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τόσο από άποψης συμμετοχής του κόσμου όσο και από άποψης αγοραστικής κίνησης, η Λευκή Νύχτα της περασμένης Παρασκευής στέφθηκε με επιτυχία.

Ο πήχης μπαίνει πλέον ακόμη ψηλότερα για το 2018, αφού η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου σχεδιάζει να εντάξει στη διοργάνωση μεγάλους χορηγούς που θα μπορούν να υποστηρίξουν μια ακόμη πιο μεγάλη και άρτια Λευκή Νύχτα. Το φετινό επιπλέον θετικό στοιχείο  που καταγράφηκε από τη Λευκή Νύχτα της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017 είναι ότι δούλεψε όλη η αγορά, όχι μόνο τα καταστήματα εστίασης.

Τριπλάσιοι τζίροι από κάθε Παρασκευή του Μαΐου

«Κάθε χρόνο εντάσσουμε κάτι παραπάνω στην διοργάνωση που αρχίσαμε δειλά- δειλά πριν από τέσσερα χρόνια και οι καταναλωτές το αποδέχονται. Φέτος δούλεψε όλη η αγορά και τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συζητώντας με διαφορετικούς κλάδους, οι τζίροι ήταν οι τριπλάσιοι σε σχέση με οποιαδήποτε Παρασκευή του Μαΐου, αλλά και  σε σχέση με την περυσινή Λευκή Νύχτα ήταν αυξημένοι κατά 20%. Πλέον, αποδεικνύεται ότι η Λευκή Νύχτα πρέπει να γίνεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα ο κόσμος έχει ακόμη χρήματα να ξοδέψει, είναι  και το εκπτωτικό δεκαήμερο… Η οργάνωση πλέον έχει πάρει τον δρόμο της, η προετοιμασία της απαιτεί καθημερινή ενασχόληση, πλέον η γιορτή μπορεί και κατεβάζει τουλάχιστον 10.000 κόσμο στο κέντρο! Σε αυτόν τον αριθμό κατέληξα. Φέτος δεν υπήρξε το παραμικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα πρέπει να συγχαρούμε την Τροχαία Καβάλας, την Αστυνομία  και τη Δημοτική Αστυνομία. Νομίζω ότι σε επίπεδο Περιφέρειας είμαστε πολύ μπροστά. Η διοργάνωσή μας είναι πρώτη στην περιφέρειά μας. Από άλλες πόλεις, όταν το φέραμε σαν προϊόν, ήταν κάτι διαφορετικό. Του χρόνου θα πρέπει να σκεφτούμε αν θα πρέπει να μπουν χορηγοί μεγάλοι, φέτος μπήκαν ντόπιες επιχειρήσεις προσφέροντας τα προϊόντας τους  στους εθελοντές κλπ.  Ίσως θα μπορούσε να μπει μια ακόμη γιορτή στο τελείωμα της σεζόν, όπως κάναμε πέρυσι με τη Γιορτή της Αγοράς, από διαφορετική βέβαια οπτική γωνία, αλλά θεωρώ πολύ δύσκολο να διοργανώνουμε και δεύτερη Λευκή Νύχτα μέσα στο χρόνο, επειδή είναι μια εκδήλωση που απαιτεί καθημερινή ενασχόληση για μεγάλο διάστημα», δήλωσε στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο κ. Λεμονίδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Ο κόσμος διψάει να χαμογελάσει. Κοντά σε αυτό έρχεται και η κατανάλωση. Ο καταναλωτής είναι ό,τι πιο πολύτιμο για τα καταστήματά μας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαριστεί

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εκφράζει τις απεριόριστες και ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλους όσους  εμπιστεύτηκαν πίστεψαν και συνέβαλλαν στην  πραγματοποίηση της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 2017. Συγκεκριμένα ευχαριστεί θερμά για την οικονομική υποστήριξη την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Καβάλας, το Δήμο Καβάλας, το Επιμελητήριο και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, βασικούς συνδιοργανωτές και χρηματοδότες.

Ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας οι οποίες επιφορτίζονται τον κύριο όγκο των εργασιών και συγκεκριμένα την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Καθαριότητας.

Ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας για την αμέριστη βοήθειά τους και συνεργασία όσον αφορά τις πεζοδρομήσεις και τις αντίστοιχες κυκλοφορικές ρυθμίσεις.

Ευχαριστεί για την συμμετοχή τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το τμήμα Σαμαρειτών και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ευχαριστεί την εθελοντική κίνηση νεολαίας ACTION TEAM για την εθελοντική τους εργασία.

Επίσης ευχαριστεί τις επιχειρήσεις ΚΤΙΖΗΝ, REMAX και φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΙΚΟ σαν χορηγούς για τους αγώνες μπάσκετ.

Το ζαχαροπλαστείο MARMELO, τα super market ΓΙΑΛΙΔΗ και ΜΑΣΟΥΤΗ και το αρτοποιείο ΦΕΛΑΧΙΔΗ για την ευγενική τους χορηγία σε νερά, σάντουιτς, χυμούς, τυροπιτάκια  και κρουασάν προς τα παιδιά που συμμετείχαν στα αγωνίσματα.

Τέλος ευχαριστεί όλους τους Καβαλιώτες για την αγάπη τους και την συμμετοχή τους σε αυτή την γιορτή που έγινε πλέον θεσμός για την πόλη μας».