Δήμος Παγγαίου: Μεγάλες οι ζημιές σε καλλιέργειες σταφυλιών, κερασιών και βερίκοκων από το χαλάζι

«Αυτοψία» στις πληγείσες περιοχές από τον τέως βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη ο οποίος συνέλεξε υλικό από τις καταστροφές για να το στείλει στον ΕΛΓΑ

Ο τέως Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε τις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές του Παγγαίου (Κοκκινοχώρι, Γαληψό, Ορφάνι και Οφρύνιο), προκειμένου να συλλέξει υλικό για το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Σκοπός της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η προώθηση του συγκεκριμένου υλικού στον ΕΛΓΑ, ώστε να λάβει γνώση επί του θέματος.

Η χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του δήμου Παγγαίου το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) έπληξε κυρίως καλλιέργειες σταφυλιών (ποικιλία Βικτώρια και Σουλτανίνα), κερασιών και βερίκοκων. Στο ανωτέρω πρόβλημα θα πρέπει να προστεθεί και το γενικότερο ιδιαιτέρως αρνητικό φαινόμενο της ακαρπίας αμυγδάλου και ελιάς στις ίδιες περιοχές.

«Τα συγκεκριμένα φυσικά προβλήματα σε συνδυασμό με τις ακραίες πολιτικές της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών είναι πολύ κοντά στο να οδηγήσουν αυτή την ομάδα παραγωγής σε πλήρη απόγνωση», αναφέρει ο τέως βουλευτής Καβάλας.