«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Ένα... λεωφορείο με υπαλλήλους ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι «σάρωσαν» τα καταστήματα της Καβάλας και της Θάσου-Παράπονα των επιχειρηματιών της Καβάλας για επιλεκτικούς ελέγχους που εστιάζουν κυρίως στις μικρές επιχειρήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας και της Θάσου πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2017.

Κλιμάκιο από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και υπάλληλοι του ελεγκτικού μηχανισμού του ΙΚΑ έφτασαν στην Καβάλα με… λεωφορείο, διενεργώντας ελέγχους για αποδείξεις και για ασφάλιση εργαζομένων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν επιβλήθηκαν υπέρογκα πρόστιμα, ούτε προέκυψε κατά τους ελέγχους κάποια περίπτωση με βαριές παραβάσεις, ωστόσο επιβλήθηκαν μικρά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες εστιατορίων κυρίως για μη απόδοση αποδείξεων.

Πάντως οι επιχειρηματίες της Καβάλας που διατηρούν κατάστημα εστίασης εκφράζουν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ναι μεν δουλεύουν και μάλιστα εντατικά τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η κρίση τους είναι, όπως λένε, επιλεκτική, αφήνοντας απ’ έξω τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Πάντως το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο οι έλεγχοι θα ενταθούν τόσο στην Καβάλα όσο και στη Θάσο, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο, όμως φέτος οι διαθέσεις ειδικά του ΣΔΟΕ φαίνονται πιο… άγριες από άλλες χρονιές και μάλιστα από νωρίς.