Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Καβάλας εξέδωσαν… Silver Alert για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας!

ΟΕΒΕΚ και Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας «ψάχνουν» τους κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου - Κοινό δελτίο Τύπου

Ένα… διαφορετικό δελτίο Τύπου συνυπογράφουν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) και του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Παναγιωτίδης και Βασίλης Λεμονίδης αντίστοιχα, απευθυνόμενοι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργο Παπαφιλίππου, τους οποίους και χαρακτηρίζουν ως… «εξαφανισμένους»!

Παραμονή της ψήφισης από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων που «φέρνει» μαζί της η συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους-δανειστές, οι δύο πρόεδροι εγκαλούν τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας (προεξοφλώντας τη θετική τους ψήφο στα νέα μέτρα) για ασυνέχεια υποσχέσεων-πράξεων και τους κατηγορούν τους ότι «ποτέ δεν έζησαν τον κόσμο της αγοράς» παραμένοντας… «άφαντοι»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης ΟΕΒΕΚ-Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

 

Αναζητούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας καιρό τώρα…

«Από τον Ιανουάριο του 2015 που υποσχέθηκαν το σκίσιμο των μνημονίων, την ενίσχυση της μικρής επιχείρησης, την ανάπτυξη, το «ποτέ την Κυριακή», έχουν εξαφανιστεί. Δύο χρόνια τώρα με capital controls που επιδείνωσαν την οικονομία χωρίς λόγο, με συνεχή αύξηση φόρων, με αύξηση του ΦΠΑ με αύξηση του ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσαν) με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στη Θάσο με ακόμη περισσότερες επιβαρύνσεις, τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν η κατανάλωση μειώθηκε οι ληξιπρόθεσμες όφειλες εκτοξευτήκαν μαζί με τα κόκκινα δάνεια και την ανεργία.

Όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν εξαφανισμένοι από την αγορά, από τον κόσμο της εργασίας. Αφού πήραν την ψήφο του Ελληνικού λαού με υποσχέσεις για παροχές 12 δις ευρώ θα έρθουν τώρα να υπογράψουν το 4ο μνημόνιο μετά από σκληρή διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές (ούτε ένα ευρώ μέτρα) που μπροστά του το e- mail Χαρδούβελη φαντάζει παράδεισος.

Με το 4ο μνημόνιο με μέτρα 5 δις ευρώ που θα υπογραφεί και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη, Παπαφιλίππου ξέχασαν τις υποσχέσεις-εξαγγελίες τους (λογικό ίσως αφού ποτέ δεν έζησαν τον κόσμο της αγοράς).

Απελευθερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Το χειρότερο είναι πως καταργούνται όλοι οι περιορισμοί (εμβαδόν, νομική σχέση με αλυσίδα καταστημάτων, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά καταστήματα και χωριά)  εξαφανίζοντας την μικρή επιχείρηση.

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών για το οποίο πανηγύριζαν φέρνει σημαντικές αυξήσεις που οδηγούν και θα οδηγήσουν ακόμη περισσοτέρους ελευθέρους επαγγελματίες στην αγχόνη της ανεργίας και των χρεών.

Η αύξησή των εισφορών για τους αγρότες, η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων μείωση και κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών (1,5% έκπτωση παρακράτησης φόρου και ιατρικές δαπάνες), η μείωση και κατάργηση του ΕΚΑΣ θα οδηγήσει σε μείωση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων και συνταξιούχων. Χάνονται 1-2 μισθοί και συντάξεις.

Όσον αφορά τον τουρισμό, αυξάνεται ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα από 0,5 έως 4 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου ή του δωματίου.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ότι το Α τρίμηνο του 2017 είμαστε σε ΥΦΕΣΗ, 0,1% σε σχέση με το Δ΄ τρίμηνο του 2016 και 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 φαίνεται θεμελιώδης πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης το να μην έχει η ελληνική οικονομία μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεσαία τάξη.

Οι μικρομεσαίοι της αγοράς, εμείς που πληρώσαμε και πληρώνουμε τον λογαριασμό, ξέρουμε πολύ καλά πως τα νέα μέτρα θα προστεθούν στα παλαιά που έχουν ήδη ψηφιστεί. Όσοι τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε το 2017 έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα παλιά και νέα χαράτσια του 2018.

Εσείς, κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου θα περιμένετε κάτω από σκληρές προϋποθέσεις τα αντίμετρα του μακρινού 2021 συνεχίζοντας να παραμένετε άφαντοι από τα προβλήματα της αγοράς»;