Επίσημη πρώτη για την Ellinair την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στο «Μέγας Αλέξανδρος»

Θα μεταφέρει από τη Μόσχα 150 Ρώσους τουρίστες και θα αναχωρήσει με 30-Υπάρχει προοπτική για να επεκταθούν οι πτήσεις σε νέους προορισμούς, αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός τους

Στις 07:55 το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» η πρώτη πτήση της Ellinair προερχόμενη από τη Μόσχα, με 150 επιβάτες οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους θα μεταβούν στο νησί της Θάσου.

Αυτό ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου 2017 από το γραφείο του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη διοίκηση του αεροδρομίου, ήτοι την Fraport Greece, για τη συνεργασία και την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας με την Mouzenidis Group, θυγατρική της οποίας είναι η Ellinair.

Όπως πληροφόρησε ο κ. Μαρκόπουλος, έχει προγραμματιστεί μια μικρή τελετή υποδοχής της πτήσης που θα περιλαμβάνει υδάτινη αψίδα από πυροσβεστικά οχήματα, κάτω από την οποία θα περάσει το αεροπλάνο, ενώ θα προσφερθούν στο πλήρωμα και στους επιβάτες τοπικά εδέσματα, καθώς και ενημερωτικό υλικό για τα αξιοθέατα της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι κάθε βδομάδα αναμένονται με τη συγκεκριμένη γραμμή περίπου 600 Ρώσοι τουρίστες, ενώ η παρθενική πτήση της Ellinair δε θα φύγει άδεια για τη Μόσχα, καθώς έχουν κλείσει ήδη 30 θέσεις επιβάτες από την ΠΕ Καβάλας και ευρύτερα από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας τόσο για την επέκταση των πτήσεων και σε άλλα μέρη της Ρωσίας όσο και για την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων.