Η Γεωθερμία στην πράξη: Εγκαίνια Selecta Hellas παρουσία του Βαγγέλη Αποστόλου

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κόψει την κορδέλα στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Ερατεινό Νέστου

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 10:30, στο Ερατεινό Χρυσούπολης Καβάλας, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εταιρίας SELECTA HELLAS, της πρώτης εταιρίας που εκμεταλλεύεται στην πράξη το Γεωθερμικό Πεδίο του Νέστου. Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου, καθώς επίσης και με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκου Μπόλαρη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου.

Επίσης θα παρευρεθούν Γεωπόνοι, καθηγητές των Γεωπονικών Πανεπιστημίων ΑΠΘ και ΔΠΘ, υπηρεσίες από τη Βόρεια Ελλάδα, πελάτες από Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του θερμοκηπίου. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά σειρά οι:

  1. Γενικός Διευθυντής SELECTA HELLAS – Παπαθεοχάρης Ιωάννης
  2. Δήμαρχος Νέστου – Τσομπανόπουλος Ευάγγελος
  3. Υπουργός ΥΠΑΑΤ – Αποστόλου Ευάγγελος
  4. Περιφερειάρχης ΑΜΘ – Μέτιος Χρήστος
  5. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Εμμανουηλίδης Δημήτριος
  6. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας – Μορφίδης Κωνσταντίνος
  7. Βουλευτής Ν.Δ. Καβάλας – Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
  8. Γενική Διευθύντρια Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης  – Ρίζου Λαμπρινή
  9. Διευθυντής Παραγωγής SELECTA HELLAS – Kreibaum Torsten

Τέλος, θα παρατεθεί γεύμα.

 

Jpeg

Λίγα λόγια για την εταιρία SELECTA HELLAS

Πρόκειται για μία νέα εταιρία στο χώρο της Ανθοκομίας και γενικότερα στον πρωτογενή τομέα. Προήλθε από τη συνένωση της γερμανικής εταιρίας SELECTA ONE και των ελληνικών εταιριών ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ και ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ. Η επένδυση που υλοποιήθηκε μέχρι στιγμής ανέρχεται στα 7.000.000€ σε Α΄ φάση με 35 στρέμματα θερμοκήπια, σε Β΄φάση  άλλα περίπου 25 στρέμματα ύψους 3.000.000€.

Η επιχείρησή θα παράγει έρριζα μοσχεύματα καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων με τη χρήση του γεωθερμικού ρευστού του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού Καβάλας και για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου χρησιμοποιούνται τα θερμά νερά μέσω ΔΕΥΑΝ.

Το παραγόμενο προϊόν, πλέον έρριζα μοσχεύματα έιναι εξαγώγιμο προϊόν κατά 95-99% και μάλιστα στις χώρες Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο εφαρμόζονται τεχνολογία και know how  που εφαρμόζονται  μόνον από 3-4 ακόμα εταιρίες ανά τον κόσμο. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν (επιστημονικό προσωπικό και εργατικό δυναμικό) ξεπερνούν ήδη τις 120  και θα ανέλθουν σε 150-160.

Πέρα από τις προφανείς άμεσες και έμμεσες κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της εν λόγω επένδυσης στην απασχόληση και την οικονομία, αξίζει να αναφερθεί ότι η εν λόγω επένδυση έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και ύψιστα περιβαλλοντικά οφέλη καθώς η λειτουργία της μονάδας θα φέρει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.