Οι Φίλιπποι στην κορυφή του Top 10 του National Geographic

Ο αρχαιολογικός χώρος «φιγουράρει» πρώτος στην προτεινόμενη λίστα με τα 10 νέα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Από τα συνολικά 21 ανά τον κόσμο αξιοθέατα-τοποθεσίες που χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα ως «Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς» από την UNESCO, το πλέον έγκριτο παγκοσμίως περιοδικό National Geographic προτείνει στους αναγνώστες του τα «10 αγαπημένα» μέσα από τον διαδικτυακό του τόπο.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων «φιγουράρει» πρώτος στη λίστα του περιοδικού. Μια αεροφωτογραφία του αρχαίου θεάτρου από τον Αχιλλέα Σαββόπουλο συνοδεύεται από την εξής λεζάντα (σε ελεύθερη μετάφραση): «Οι Φίλιπποι -μια πόλη που ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα π.Χ.- που κάποτε θεωρούνταν ως μια μινιατούρα της Ρώμης, διέθεταν θέατρο, ναό και αγορά (φόρουμ) στη βάση μιας ακρόπολης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μέσα από τα τείχη, η πόλη που βρισκόταν επάνω σε ένα αρχαίο μονοπάτι που ένωνε την Ευρώπη με την Ασία, αργότερα έγινε ένα κέντρο του Χριστιανισμού, με τα ίχνη των βασιλικών του να υπάρχουν ακόμα και σήμερα».

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του National Geographic για τους Φιλίππους και δείτε ποια άλλα Μνημεία της UNESCO περιλαμβάνει εδώ.