Κρουαζιερόπλοιο Star Flyer: Έφυγε και… ξαναγύρισε λόγω ατυχήματος μέλους του πληρώματος (φωτογραφίες)

Το ιστιοφόρο κατέβασε σωστική λέμβο για να μεταφέρει τον ασθενή στο λιμάνι της Καβάλας όπου τον περίμενε ασθενοφόρο-Θα αναχωρήσει μόλις διαπιστωθεί ότι το μέλος του πληρώματος είναι καλά και δε χρήζει νοσηλείας

Με ένα δυσάρεστο απρόοπτο συνδέθηκε ο πρώτος για φέτος κατάπλους κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Ο λόγος για το εντυπωσιακό ιστιοφόρο Star Flyer, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι τη Καβάλας νωρίς το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και μεταφέροντας 160 τουρίστες, κυρίως Αμερικάνους και 77 μέλη πληρώματος.

Το πλοίο αναχώρησε στις 14:00 με προορισμό το Ντίκιλι της Τουρκίας, ωστόσο αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, καθώς ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο κεφάλι από ιστίο και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καβάλας.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς του δια θαλάσσης, με τη βοήθεια και του Λιμενικού της Καβάλας και παραπλεόντων σκαφών, καθώς θα χάνονταν πολύτιμος χρόνος μέχρι να ξαναμπεί το 111 μέτρων σκάφος και να δέσει στο λιμάνι.

Από το πλοίο κατέβηκαν δύο σωστικές λέμβοι, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες, ο ασθενής μεταφέρθηκε στο λιμάνι, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μετέβη στο Νοσοκομείο της Καβάλας μέχρι να διαπιστωθεί αν το πρόβλημά του χρήζει ή όχι νοσηλείας.

Μαζί με τον ασθενή, όμως, παρέμεινε για πλέον των δύο ωρών στον κόλπο της Καβάλας και το κρουαζιερόπλοιο. Τελικά. Ο 47χρονος κρίθηκε ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί για προληπτικούς λόγους.

Το Star Flyer συνεχίζει το ταξίδι του στα ελληνικά νησιά.

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο το καλοκαίρι και τα υπόλοιπα το Φθινόπωρο

Όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας, φέτος τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Καβάλας είναι αισθητά λιγότερα-7 στο σύνολο-σε σύγκριση με το 2016 όπου ήταν 19, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη, το βασικό home port της περιοχής από το οποίο συναρτώνται οι περισσότερες κρουαζιέρες των ξένων εταιρειών στο Αιγαίο.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στις 18 Ιουνίου και το αμέσως επόμενο στις 22 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 3 μήνες μετά.

Στις 18 Ιουνίου έρχεται το Sea Cloud, στις 22 Σεπτεμβρίου το Breamar, στις 10 Οκτωβρίου το Minerva, στις 14 Οκτωβρίου το Aegean Odyssey, στις 20 Οκτωβρίου το Colden Iris και στις 29 Οκτωβρίου το Celestyal Nefeli, κλείνοντας την κρουαζιέρα για το 2017.