Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαστική δικαίωση των απολυμένων της ΒΦΛ

«Ο εργατικός αγώνας δικαιώνεται και δικαστικά - Τα Συνδικάτα συνεχίζουμε ακάθεκτοι»

ΗΓενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) είχε από την αρχή σταθεί στο πλευρό των παρανόμως -όπως έχει πλέον αποδειχθεί- απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Σωματείου των Εργαζομένων σε όλες τις αγωγές διά του Γενικού Γραμματέα της Νίκου Κιουτσούκη και του Εκπροσώπου Τύπου Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ενώ το «παρών» στην Καβάλα ειδικά για την «υπόθεση ΒΦΛ» είχε δώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της πρώτης απόφασης που δικαιώνει 50 και πλέον απολυμένους της ΒΦΛ (διαβάστε την εδώ) η ΓΣΕΕ δηλώνει την ικανοποίησή της αλλά και την πρόθεση να συνεχίσει να είναι δίπλα στους απολυμένους μέχρι την τελική δικαίωση όλων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της γραπτής ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ.

Η αρχή του τέλους της ασυδοσίας

«Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει τη δικαστική απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η οποία δικαιώνει τους απολυμένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η απόφαση κρίνει άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις, οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος των εργαζομένων και διατάσσει, για τον καθένα ξεχωριστά, την καταβολή μισθών υπερημερίας και νόμιμων αποζημιώσεων.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, είναι η αρχή του τέλους της ασυδοσίας της διοίκησης της εταιρείας Β.Φ.Λ. και αποτελεί τη μία εκ των τριών αποφάσεων επί των αγωγών που κατέθεσαν κατά της εργοδοσίας τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων.

Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις φανερώνουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τα αποτελέσματα ενός δίκαιου και συντονισμένου αγώνα, στον οποίο η Γ.Σ.Ε.Ε. θα συνεχίσει να υποστηρίζει συνδικαλιστικά και νομικά και να συμβάλει με κάθε τρόπο».