Κυριάκος Χαρακίδης: Ο άνθρωπος που θα δώσει ξανά «ζωή» στα Λουτρά των Ελευθερών

Ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής Δράμας «βουτά» βαθιά σε νερά... ιαματικά!

Όπως είχε προγραμματιστεί, την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ με εγγεγραμμένο ως θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατακύρωση ή μη της διαγωνιστικής διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την εκμετάλλευση των Λουτρών των Ελευθερών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής του Διαγωνισμού και ανέδειξε ως ανάδοχο εταιρία συμφερόντων του Κυριάκου Χαρακίδη. Ο πρώην δήμαρχος Δράμας και πρώην βουλευτής του Ποταμιού φαίνεται πως αποφάσισε να επενδύσει στον ιαματικό τουρισμό και έχοντας «κερδίσει» τον διαγωνισμό που εκτέλεσε η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα κληθεί να κερδίσει και το τελικό «στοίχημα», αυτό της ανάδειξης των -εγκαταλελειμμένων και παρηκμασμένων- Ιαματικών Λουτρών των Ελευθερών σε πυλώνα Ανάπτυξης για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Τα επόμενα βήματα

Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσει η νέα επένδυση. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία του κ. Χαρακίδη θα πρέπει να υπογραφεί εντός των επομένων 15 ημερών. Αυτό θα είναι και το βήμα που θα «σφραγίσει» την όλη διαδικασία.

Ο χρόνος εκμετάλλευσης από την ανάδοχο εταιρία ορίζεται στα 35 έτη από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι μέχρι το 2052.