Δήμος Παγγαίου: 56 πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται να πληρώσουν 1,6 εκ. ευρώ!

Ακριβά θα «πληρώσουν» τις προσλήψεις των συμβασιούχων - «Τρέχει» να προλάβει η διοίκηση Αναστασιάδη που προσμένει νομοθετική ρύθμιση

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από το θέμα της καταγγελίας στην οποία είχε προβεί πριν από έναν περίπου χρόνο ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης σχετικά με τις προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας από το 2011 έως και σήμερα.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουλίου 2017 απέστειλε ένα έγγραφο στον δήμο Παγγαίου, με το οποίο ζητάει την αποστολή φορολογικών και άλλων στοιχείων για τους 56 νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Η αποστολή αυτού του εγγράφου έχει σαν σκοπό στον καταλογισμό στους ΑΦΜ των 56 συμβούλων χρηματικών ποσών, το σύνολο των οποίων ξεπερνάει το 1,6 εκατομμύρια ευρώ και αφορά στη μισθοδοσία των συμβασιούχων για όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί η διαδικασία του καταλογισμού, οι 56 δημοτικοί  σύμβουλοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τους μισθούς που καταβλήθηκαν σε όλους τους συμβασιούχους που εργάστηκαν με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα 1,2 εκ. για τους 607 συμβασιούχους που προσλήφθηκαν επί των ημερών Ξουλόγη και 400.000 ευρώ για τους 165 διμηνίτες που προσλήφθηκαν επί διοίκησης Αναστασιάδη.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τους συνεργάτες του για την εξέλιξη αυτή στην Αθήνα όπου βρίσκεται και δήλωσε στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ: «Πράγματι παραλάβαμε αυτό το έγγραφο. Το θέμα το παρακολουθούμε και μας στενοχωρεί πολύ. Προς το παρόν πρέπει να περιμένουμε να γίνει ο καταλογισμός. Εν τω μεταξύ χρησιμοποιούμε όποια πολιτικά μέσα μπορούμε για να αποτρέψουμε να γίνει ο καταλογισμός. Ενημερώσαμε τους βουλευτές και εκτιμώ ότι η διαδικασία αυτή πλέον μπορεί να σταματήσει με νομοθετική ρύθμιση».