Το Φρούριο της Καβάλας ανάμεσα στα ωραιότερα Κάστρα της Ελλάδας (φωτογραφίες)

Το travelstyle.gr το κατατάσσει στα πιο «παραμυθένια» αρχιτεκτονήματα της χώρας και φιγουράρει ανάμεσα σε εμβληματικά μνημεία, όπως είναι η Καστροπολιτεία του Μυστρά, η Μονεμβασιά και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Μια ακόμα τουριστικής διάκριση για την Καβάλα, η οποία αυτή τη φορά έρχεται από το travelstyle.gr. Το μεγάλο τουριστικό site κατατάσσει το Φρούριο της Καβάλας ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά Κάστρα της Ελλάδας, με το άρθρο-αφιέρωμα να συνοδεύεται από τον τίτλο: «Μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι: Αυτά είναι τα ωραιότερα Κάστρα της Ελλάδας!!! Μάθετε την ιστορία που κρύβει το καθένα!».

Το κείμενο του αφιερώματος αναφέρει ότι «το Κάστρο της Καβάλας δεσπόζει πάνω στην κορυφή της χερσονήσου όπου είναι κτισμένη η παλαιά πόλη. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και αργότερα έγιναν αλλεπάλληλες ανακατασκευές και επεμβάσεις στην οχύρωσή του από τους Βυζαντινούς, τους Ενετούς και τους Τούρκους. Το κάστρο (ακρόπολη) στη σημερινή του μορφή, κτίσθηκε το πρώτο τέταρτο του 15ου αιώνα, στηριζόμενο σε θεμελίωση Βυζαντινής περιόδου».

Τα υπόλοιπα Κάστρα τα οποία περιλαμβάνει το αφιέρωμα είναι σημεία κατατεθέντα της ιστορίας του τόπου, με το Φρούριο της Καβάλας να φιγουράρει ανάμεσα στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, στο Κάστρο των Ιωαννίνων, στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στο Κάστρο της Σκιάθου, στην Καστροπολιτεία της Κέρκυρας, στο Κάστρο της Ρόδου, στο Κάστρο της Μονόλιθου, στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, στο Κάστρο της Σαμοθράκης, στο Κάστρο της Κορώνης, στο Κάστρο της Μεθώνης, στο Κάστρο της Μονεμβασιάς, στο Κάστρο της Καλαμάτας, στην Καστροπολιτεία του Μυστρά και στον Μέγα Κουλέ του Ηρακλείου Κρήτης.