Καβάλα: Βάζει πλώρη για νέο ρεκόρ το λιμάνι «Απόστολος Παύλος»

Έφθασαν τις 2.000 οι κρατήσεις για το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 με το «Νήσος Ρόδος»-Αυξημένη η κίνηση και τις δύο προηγούμενες μέρες

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και μετά το ρεκόρ των 2.170 επιβατών που έφυγαν από το λιμάνι το βράδυ του Σαββάτου 5 Αυγούστου 2017 με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου (διαβάστε τα σχετικά άρθρα εδώ κι εδώ). Όπως όλα δείχνουν, το ερχόμενο Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 και ενόψει Δεκαπενταύγουστου θα υπάρξει άλλη μία μαζική έξοδος που ίσως σπάσει και αυτό το ρεκόρ!

Σύμφωνα με την Ναυτιλιακό Πρακτορείο Μηλιάδη άλλωστε, ήδη για το Σάββατο οι κρατήσεις για το «Νήσος Ρόδος» της Hellenic Seaways φτάνουν τις 2.000 και είναι βέβαιο πως άλλη μία φορά στο λιμάνι θα υπάρξει το αδιαχώρητο από τους χιλιάδες τουρίστες τόσο τους Έλληνες όσο και εκείνους από τη Βόρεια Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Οι αναχωρήσεις Τρίτης-Τετάρτης

Αυξημένη ωστόσο όχι όμως στα επίπεδα του Σαββάτου ήταν η κίνηση και για τα δύο δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου τις δύο περασμένες ημέρες. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Ναυτιλιακού Πρακτορείου Μηλιάδη, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017 με το «Νήσος Ρόδος» έφυγαν για τα νησιά του Αιγαίου 1.300 επιβάτες, 290 ΙΧ, 40 φορτηγά αλλά και 15 τροχόσπιτα. Παρόμοια ήταν η εικόνα και την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017, αφού με το «Νήσος Ρόδος» μετακινήθηκαν 1.096 επιβάτες, 280 ΙΧ, 10 φορτηγά και 10 τροχόσπιτα.

Ωστόσο τόσο το Λιμεναρχείο Καβάλας όσο και η Τροχαία, μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της… αποστολής του περασμένου Σαββάτου με τα εκατοντάδες οχήματα που πλημμύρισαν το «Απόστολος Παύλος» βρίσκονται σε ετοιμότητα για την τελευταία μεγάλη έξοδο ταξιδιωτών εν όψει Δεκαπενταύγουστου το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου 2017.