Σε τροχιά ανάπτυξης τα Λουτρά Ελευθερών και με… υπογραφή

Ο Νίκος Χαρακίδης είναι ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει το έργο της ανάπλασης και αξιοποίησης των Λουτρών, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 3 χρόνια αν τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα

Απεγράφη την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 η σύμβαση με τον ιδιώτη επενδυτή που ανέλαβε να αξιοποιήσει τα Λουτρών των Ελευθερών.

Παρουσία του προέδρου της Εργοανάπτυξη ΑΕ Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, του πρόεδρου της εταιρίας Νίκο Χαρακίδη, γιο του πρώην βουλευτή Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη και της οικογένειάς του, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κώστα Αντωνιάδης, του αντιδημάρχου Καβάλας Ανέστη Τσουρουκίδη, των κ. κ. Μπλέτσα και Σίμου, των μελών του ΔΣ της Εργοανάπτυξη ΑΕ, καθώς και πολλών παραγόντων των Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας «έπεσαν» οι υπογραφές για την αρχή του μεγάλου αυτού έργου το οποίο θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε μια τριετία. Ο επενδυτής αυτή την στιγμή αρχίζει μόνος του, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλες ελληνικές ή ξένες συνεργασίες.

Ο κ. Ιωσηφίδης είπε πως «όλοι βλέπετε το αποτέλεσμα μιας προσπάθειες μετά από κοπιώδεις ενέργειες. Έγινε ένας πεντακάθαρος διαγωνισμός και αναδείχθηκε νέος πλειοδότης, ο κ. Νίκος Χαρακίδης. Η υπογραφή είναι το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας. Η Εργογανάπτυξη και ο Περιφερειάρχης θα είμαστε δίπλα του σε ό,τι έχει να κάνει με την επένδυση. Αντίπαλοι θα είμαστε μόνο αν δεν θα προσφερθεί τίποτα στην επένδυση».

Ο κ. Χαρακίδης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στο ξεκίνημα του έργου, λέγοντας ότι «για εμάς ξεκινά από σήμερα η σκληρή δουλειά υπογράφοντας τις συμβάσεις μας, προκειμένου να έχουμε τις αδειοδοτήσεις το συντομότερο δυνατό για να ξεκινήσει και η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών».

Ο κ. Αντωνιάδης είπε πως «σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Τόσο ο Περιφρειάρχης όσο και εμείς πιστεύουμε πως μέσα από τις επενδύσεις θα έρθει η ανάπτυξη. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χρειάζεται τέτοιες επενδύσεις και νομίζω ότι ο επενδυτής θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα για να γίνε μια αξιόλογη δουλειά που θα έχει και τουριστική ανάπτυξη. Ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ενθαρρύνω τέτοιες δράσεις που θα δώσουν μεγάλο όφελος στην περιοχή και όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι έφεραν σε πέρας αυτήν τη δημοπρασία».