Κουρουμπλής: Υπάρχει «συγκεκριμένο ενδιαφέρον» ιδιωτών για το λιμάνι της Καβάλας!

Δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το πλαίσιο αξιοποίησης των λιμένων της Βόρειας Ελλάδας βάζει σε πρώτο «πλάνο» το δικό μας λιμάνι

Εδώ και αρκετό καιρό «ακούγεται» ότι μέρος ή όλο το λιμάνι της Καβάλας μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Οι «ειδήσεις» αυτές άλλοτε διαψεύδονται και άλλοτε επιβεβαιώνονται μερικώς, ωστόσο την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 για πρώτη φορά υπήρξε επιβεβαίωση ότι το λιμάνι της Καβάλας οδεύει προς… υποπαραχώρηση από τα πλέον επίσημα χείλη!

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» με αφορμή την πρότασή του για καθιέρωση φορολογικής ατέλειας για τα κρουαζιερόπλοια σε ένα ελληνικό νησί, μίλησε και για το πλαίσιο αξιοποίησης των υπόλοιπων, εκτός Θεσσαλονίκης, λιμένων της Ελλάδας.




Συγκεκριμένα, σημείωσε πως «τα υπόλοιπα λιμάνια θα πάνε σ’ ένα πλαίσιο αξιοποίησης με διαδικασίες υποπαραχωρήσεων κτλ.», επισημαίνοντας πως «υπάρχουν διάφορες προτάσεις σε προπλασματικό κυρίως στάδιο» αλλά και «ενδιαφέρον πιο συγκεκριμένο για την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη».

Η δήλωση αυτή του κ. Κουρουμπλή για την Καβάλα και ειδικά το σκέλος της που αναφέρεται σε «πιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον» ειδικά για το λιμάνι μας έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μένει να αποδειχτεί στο άμεσο μέλλον πώς αυτή μπορεί να «μεταφραστεί».