Η ισχύς εν τη ενώσει για να «ζωντανέψει» η τοπική αγορά μέσα από τη γιορτή αλλά και τις εκπτώσεις

Περιφερειακή Ενότητα, δήμος Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Επιμελητήριο και Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά την τριήμερη «Γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης»

Οι διοργανωτές της δεύτερης «Γιορτής Αγοράς και Εκπαίδευσης», του τριήμερου «φεστιβάλ» που ευελπιστεί να «ζωντανέψει» την αγορά της Καβάλας μέσα από έναν συνδυασμό εκδηλώσεων αλλά και «γενναίων» εκπτώσεων από τη μεριά των καταστηματαρχών παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2017 συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χριστόφορος Παπαϊωάννου μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για την προσπάθεια καθιέρωσης της «Γιορτής Αγοράς και Εκπαίδευσης» στη συνείδηση των Καβαλιωτών και να καταστεί η διοργάνωση θεσμός, το ίδιο αγαπητός και επιτυχημένος με τη «Λευκή Νύχτα».




Η «Γιορτή» θα πραγματοποιηθεί τα απογεύματα της Πέμπτης 7 και της Παρασκευής 8 και το πρωί του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, φιλοδοξώντας να «κατεβάσει» τους Καβαλιώτες στην αγορά της πόλης τόσο για να περάσουν καλά όσο και για να ψωνίσουν, επωφελούμενοι των εκπτώσεων που θα γίνουν ειδικά για το τριήμερο από τους εμπόρους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, πάρτι για τα παιδιά με κλόουν και ξυλοπόδαρους, street shows, χορευτικές παραστάσεις, παραστάσεις Καραγκιόζη, ηλεκτρονικά παιχνίδια, δώρα και events-έκπληξη. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ελευθερίας κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία των δηλώσεων των διοργανωτών.

Θόδωρος Μαρκόπουλος

«Στηρίζουμε ως Περιφέρεια την προσπάθεια γιατί τη θεωρούμε μία σημαντική πρωτοβουλία. Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τάχιστα τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, γιατί καλούμαστε να πιάσουμε τον σφυγμό της αγοράς που παίρνει πρωτοβουλίες, προσπαθώντας να επιβιώσει. Στόχος να καθιερωθεί η γιορτή, όπως έγινε με τη Λευκή Νύχτα».

Δήμητρα Τσανάκα

«Θέλουμε μία πόλη ”ζωντανή” και το φθινόπωρο και επιδιώκουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού ακόμη και τώρα υπάρχουν πολλοί επισκέπτες στην πόλη. Επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία των καταναλωτών για αγορές με ευκαιρία τις μεγάλες εκπτώσεις που θα κάνουν οι καταστηματάρχες μας».

Αναστασία Ιωσηφίδου

«Είμαστε πάντα δίπλα στους φορείς της πόλης σε ανάλογες ενέργειες. Θέλουμε να δουλεύει η αγορά γιατί έτσι προβάλλεται η Καβάλα και ικανοποιούνται οι τουρίστες μας οι οποίοι βλέποντας μία ”ζωντανή” πόλη, θα μας διαφημίσουν στους τόπους τους, όταν επιστρέψουν και έτσι ενισχύεται περαιτέρω ο τουρισμός μας».

 

Μάρκος Δέμπας

«Πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας που κινείται σε μια θετική κατεύθυνση. Σκοπός μας είναι να ”κατέβει” κόσμος στην αγορά, να περάσει καλά, να ψωνίσει αλλά επίσης, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να αφήσουμε και καλές εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες μας αυτήν την περίοδο».

Χριστόφορος Παπαϊωάννου

«Δίνουμε κίνητρα να ”κατέβει” ο κόσμος στην αγορά, να μπορέσουν τα καταστήματα να κάνουν καλά ταμεία και γι’ αυτόν τον λόγο θα γίνουν από όλους μας ”γενναίες” εκπτώσεις. Το ότι γίνεται συνδυαστικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βοηθάει στην επιτυχία του εγχειρήματος, θέλουμε να γίνει πετυχημένος θεσμός όπως η Λευκή Νύχτα, να ευχαριστηθούν οι τουρίστες και να διαφημιστεί η πόλη μας μεταφέροντας τις καλύτερες εντυπώσεις για εμάς».