Δεν πνέει… ούριος άνεμος για την παράταση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας-Θάσου

Συνεχίζει τις πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και τις εταιρίες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος κάνοντας λόγο για χάσιμο χρόνου με «θύμα» την τουριστική ανάπτυξη

Εντείνεται η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου προκειμένου να ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών ότι η Καβάλα απαιτεί να παραταθούν τα θερινά δρομολόγια ανάμεσα σε Καβάλα και Θάσο προκειμένου να εξυπηρετηθεί και ο τοπικός πληθυσμός, αλλά και η τουριστική κίνηση η οποία ακόμα κινείται σε ρυθμούς… καλοκαιριού.

Το υπουργείο κοινοποίησε την επιστολή που έστειλε πριν λίγο καιρό ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ) προς τις ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες διαφωνούν με την παράταση των θερινών δρομολογίων, ενώ δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά τους.

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Καβάλας, αλλά και εκεί δεν υπήρξε κάποια απάντηση από τις εταιρίες, ενώ την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επανήλθε με επιστολή προς τις δύο εταιρίες που δεν συμφωνούν

«Εκτιμώ πως κατ’ αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνεται η ίδια άρνηση και χάνεται χρόνος. Εκείνο που πρέπει να είναι δεδομένο, είναι τα δρομολόγια από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017 να παραταθούν και μάλιστα είναι αδιαμφισβήτητο πως αυτή η παράταση θα πρέπει να είναι γνωστή και να ενημερωθούν έγκαιρα όλοι οι εμπλεκόμενοι.

»Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με τον τουρισμό, ούτε με θέματα τα οποία αφορούν στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια και μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη απόφαση που θα παρατείνει τα δρομολόγια. Εκείνο που θα γίνει είναι να επανέλθω και το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017 προσπαθώντας με έγγραφες παρεμβάσεις να εξασφαλίσω την παράταση των δρομολογίων που είναι αναγκαία τουλάχιστον για το διάστημα από 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2017 γιατί ο καιρός περνά με ρυθμό γρήγορο χωρίς να περιμένει όλες αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες εξακολουθεί να εφαρμόζει η Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του αρμόδιου υπουργείου», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.