Γεύση από… Καβάλα στο Χονγκ Κονγκ-Πώς τα ακτινίδια κατέκτησαν την αγορά της Κίνας (φωτογραφίες)

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOS από τη Χρυσούπολη Καβάλας και οι καβαλιώτικες εταιρείες ALKYON Α.Ε. και GOUSTERA Α.Ε. έκλεψαν τις εντυπώσεις στην έκθεση Asia Fruit Logistica 2017

Με δεκάδες επαφές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το μακρινό Χονγκ Κονγκ επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου της περιφέρειας ΑΜ-Θ με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOS και οι εταιρείες ALKYON Α.Ε. και GOUSTERA Α.Ε. μέσω του κοινού προγράμματος προώθησης ακτινιδίου «Premium European Kiwi» συμμετείχαν στην έκθεση Asia Fruit Logistica 2017 (6-8 Σεπτεμβρίου) στο Χονγκ Κονγκ και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς της νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι φετινές συμμετοχές στην έκθεση ανήλθαν σε 813 εκθέτες από 43 διαφορετικές χώρες, οι δε επισκέπτες ξεπέρασαν τους 13.000 από 76 διαφορετικές χώρες.

Η Ελλάδα λοιπόν και ιδίως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αισθητή της παρουσία της στην έκθεση με εντυπωσιακή παρουσία σε περίπτερο 35 m2 και με πάνω από 150 B2B επαφές με αγοραστές από την Κίνα, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία κ.α.

Β2Β contacts AFL: Επαφές με αγοραστές φρούτων κατά τη διάρκεια της Asia Fruit Logistica

«Το ενδιαφέρον τόσο των Κινέζων αλλά και λοιπών Ασιατών είτε για έναρξη συνεργασίας είτε για ενίσχυση της υφιστάμενης είναι ζωηρό. Το ακτινίδιο της περιοχής μας έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετική φήμη σε αυτές τις αγορές και αυτό προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΝΕΣΠΑΡ Μιχάλης Ξεκαρφωτάκης.

Σύμφωνα με την Άντα Τσαΐρα, διαχειρίστρια του έργου από πλευράς της WIN ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, της εταιρείας που με μεγάλη επιτυχία  έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του, «πρόκειται να υλοποιηθούν τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Σαγκάη της Κίνας διάφορες δράσεις τους προσεχείς μήνες, όπως εκδηλώσεις, γεύματα εργασίας με εισαγωγείς και ΜΜΕ, προωθητικές ενέργειες σε καταστήματα και διαφημιστικές εκστρατείες».

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετείχαν στην Asia Fruit Logistica με φόντο το περίπτερο του Premium European Kiwi

Παράλληλα με την έκθεση, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο εστιατόριο Grassroot Panty, ένα από τα διασημότερα εστιατόρια green/vegan κουζίνας. Η εκδήλωση είχε την μορφή απογευματινού τσαγιού με παρουσίαση γλυκών και αλμυρών συνταγών από ακτινίδιο, προβάλλοντας τόσο την ποιότητα όσο και τις υψηλές θρεπτικές αξίες του ακτινιδίου της Καβάλας.

Ειδικοί από τον κλάδο των φρούτων αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι έσπευσαν να γευτούν τη μοναδικότητα της ποιότητας των ακτινιδίων της Καβάλας και οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν εξαιρετικές.

Kiwi Promo Box: Το ειδικό προωθητικό κουτάκι με τα τρία ακτινίδια μέσα και πληροφορίες για την ποιότητα και τις θρεπτικές ιδιότητες του ακτινιδίου

Πολύ καλά αποτελέσματα και στον Καναδά-Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν

Η επιτυχία της αποστολής στο Χονγκ Κονγκ έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του Premium European Kiwi στο Τορόντο του Καναδά τον περασμένο Μάιο. Εκεί, οι εκπρόσωποι της NESPAR, της NESTOS της ALKYON και της GOUSTERA, πέρα από τις εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν με κορυφαίους Καναδούς εισαγωγείς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Sial Canada, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, υπεύθυνο για τα αγροτικά θέματα κ. Phil Hogan.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Αγροτικών θεμάτων Φιλ Χόγκαν φωτογραφίζεται στο περίπτερο του Premium European kiwi

Ο κ. Χόγκαν τίμησε με την παρουσία του το περίπτερο του Premium European kiwi και συνομίλησε επί μακρόν με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών εταιρειών, αναλύοντας ζητήματα που άπτονται της παραγωγής και εμπορίας του ακτινιδίου με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος Premium European Kiwi, το οποίο προβάλλοντας το ελληνικό ακτινίδιο σε αγορές-κλειδιά, έχει συμβάλει καταλυτικά στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα.