Εργοανάπτυξη ΑΕ: Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Καβάλας οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρίας

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: «Εγώ ως πρόεδρος πιστεύω στη διαφάνεια - Η περίοδος της έρευνας δεν αφορά στη δική μου θητεία»

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2017, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Εργοανάπτυξη ΑΕ Γιώργος Μπλέτσας έλαβε μία κλήση σε προανάκριση από την Εισαγγελία Καβάλας. Η κατάθεση του κ. Μπλέτσα αφορά σε προανακριτική έρευνα της Εισαγγελίας η οποία αφορά στην οικονομική διαχείριση της Εργοανάπτυξη ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει να του παρασχεθούν όλα τα παραστατικά που αφορούν σε συγκεκριμένες αναλήψεις που έγιναν από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί η εταιρία στην Τράπεζα Πειραιώς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αφορά στην περίοδο από το 2012-13 έως και τον Νοέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία που έγινε προ μηνών στην Εισαγγελία Καβάλας.

Ο πρόεδρος της Εργοανάπτυξη ΑΕ Αλέξανδρος Ιωσηφίδης ενημέρωσε παρουσία του Γενικού Διευθυντή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017. Ο κ. Μπλέτσας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής των παραστατικών τα οποία και θα προσκομίσει στην Εισαγγελία στα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Μιλώντας στο KAVALA POST ο κ. Ιωσηφίδης, αφού ξεκαθάρισε ότι η περίοδος που ερευνάται από την Εισαγγελία δεν αφορά στη δική του θητεία ως πρόεδρος της Εργοανάπτυξη ΑΕ, υπογράμμισε: «Από τις 18 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ανέλαβα, μέχρι και σήμερα, το ΔΣ της εταιρίας είναι ενήμερο για όλες τις τραπεζικές κινήσεις που έχουν γίνει. Εγώ πιστεύω στη διαφάνεια και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω, όσο είμαι πρόεδρος, να υπάρξουν ”σκιές” σε θέματα διαχείρισης γενικότερα, πόσο μάλλον οικονομικής»!

Για την προανακριτική έρευνα αυτή καθαυτή, ο κ. Ιωσηφίδης δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο. «Ο Εισαγγελέας οφείλει να κάνει τη δουλειά του και εμείς οφείλουμε να παράσχουμε κάθε βοήθεια στο μέτρο που μας αναλογεί. Θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προτού βγάλουμε τα όποια συμπεράσματά μας».