Ο Αρχέλαος Γρανάς επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον επενδυτών για το κτίριο της Ορθοπεδικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου

Διπλή κρούση δέχθηκε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας για τη δημιουργία ξενοδοχείου με ιατρικές υπηρεσίες-Πιο δύσκολη η περίπτωση αξιοποίησης του Σανατορίου ελέω δάσους

Ενδιαφέρον από επενδυτή προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, για την αξιοποίηση του κτιρίου της Ορθοπεδικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας. O πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 επιβεβαιώνει ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε προσέγγιση από έναν επενδυτή ο οποίος ζήτησε να το νοικιάσει, προκειμένου να το λειτουργήσει ως ξενοδοχείο και ταυτόχρονα να προσφέρει υπηρεσίες Υγείας.

«Εξετάσαμε τις δυνατότητες που έχουμε για ενοικίαση»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Ιατρικής Εταιρίας την περασμένη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 ζητήθηκε ενημέρωση για τις δυνατότητες που υπάρχουν σύμφωνα με το καταστατικό και σύμφωνα με την παραχώρηση από το υπουργείο Γεωργίας και από το Δασαρχείο Καβάλας.

«Φυσικά, έχουμε τη δυνατότητα να το νοικιάσουμε όπως το είχαμε νοικιάσει και στο Νοσοκομείο Καβάλας με υπουργική απόφαση. Ο νομικός μας θα μας πει ακριβώς για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε, ώστε στη συνέχεια να ενημερώσουμε τη Γενική Συνέλευση της Ιατρικής Εταιρίας και να καταλήξουμε σε μία συγκεκριμένη πρόταση», εξηγεί ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Δύο οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές

Ο κ. Γρανάς γνωστοποιεί ότι υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι και ότι ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά δύο ακόμη επενδυτές, οι οποίοι θα στείλουν τις δικές τους προτάσεις στο ΔΣ της Ιατρικής Εταιρίας.

«Μετά από αρκετά χρόνια λοιπόν υπάρχει μία κινητικότητα για το συγκεκριμένο κτίριο, από την ενοικίαση του οποίου είχαμε τα μοναδικά μας έσοδα με τα οποία προσφέραμε κοινωνικό έργο. Γνωρίζουμε επακριβώς τι αναφέρει το καταστατικό μας, όπως και το σύμφωνο παραχώρησης από το Δασαρχείο και το υπουργείο Γεωργίας, όμως χρειαζόμαστε μία νομική συμβουλή για να μην πάμε στη Γενική Συνέλευση κατά κάποιον τρόπο “αδιάβαστοι”. Θα πρέπει να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν εκεί μέσα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μία απόφαση και να προχωρήσουμε σε ό,τι προβλέπεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πιο δύσκολη η αξιοποίηση του Σανατορίου

Όσον αφορά το Σανατόριο ο κ. Γρανάς υπενθύμισε ότι υφίσταται ακόμα η κατάσταση διεκδίκησης από το Δημόσιο και η υπόθεση βρίσκεται στον Άρειο Πάγο παρά το ότι η Ιατρική Εταιρία έχει κερδίσει το Εφετείο.

«Επειδή δεν είχαμε χρήματα για να λειτουργήσουμε τον Παιδικό Σταθμό του Αμυγδαλεώνα και ταυτόχρονα δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, πουλήσαμε το γραφείο που είχαμε επί της οδού Βενιζέλου, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να πάμε στον Άρειο Πάγο. Η υπόθεση του Σανατορίου είναι πιο δύσκολη, με δεδομένο ότι το οικόπεδο όπου βρίσκεται το Σανατόριο είναι δάσος οπότε και οι διαδικασίες είναι πολύ χρονοβόρες», διευκρινίζει.