Ένας «γίγαντας» από την Κίνα στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β’»

Το μήκους 200 μέτρων Ning Jing Hai το οποίο ανήκει στην εταιρία COSCO θα φορτώσει 45.000 τόνους χαλίκι και θα αποπλεύσει για τη Βραζιλία-Είναι το μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο που έχει έρθει μέχρι τώρα στην Καβάλα

Ένα από τα πλέον καινούργια φορτηγά πλοία στον κόσμο κατέπλευσε στο λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β’» το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου 2017. Το μήκους 200 μέτρων Ning Jing Hai, το οποίο πλέει με σημαία Χονγκ Κονγκ και ανήκει στην εταιρία COSCO, παραδόθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2017 και είναι από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά πλοία.

Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος ασφαλείας και φορτοεκφορτώσεων του «Φίλιππος Β’» Γιώργος Αργυρόπουλος, είναι ένα ολοκαίνουργιο φορτηγό της COSCO και είναι από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν έρθει ποτέ στην Καβάλα και θα μεταφέρει 45.000 τόνους χαλικιού από το Λατομείο του κ. Στεφανή.

Το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι «Φίλιππος Β’» μέχρι και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 και μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση θα πλεύσει προς τη Βραζιλία. Μπορεί να μεταφέρει φορτίο 63.573 τόνων, ενώ το βάρος του πλοίου όταν είναι πλήρως φορτωμένο φτάνει τους 75.197 τόνους.

«Εδώ και 10 χρόνια κάνουμε αυτές τις φορτώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ο κ. Στεφανής έχει κάνει συμφωνίες και με τη Βραζιλία, στην οποία στέλνει χαλίκι 45.000 τόνων μια φορά στους δύο μήνες. Η δραστηριότητα αυτή γίνεται εδώ και δύο χρόνια. Το συγκεκριμένο πλοίο δεν ξέρουμε αν θα ξανάρθει για να φορτώσει χαλίκι, όμως μέχρι στιγμής είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχουμε δεχτεί στην Καβάλα», αναφέρει ο κ. Αργυρόπουλος.