Φίλιππος Αναστασιάδης: Πυλώνας Ανάπτυξης για τις παραθαλάσσιες και αλιευτικές περιοχές το ΕΠΑλΘ 2014-2020

Δήλωση του προέδρου της Αναπτυξιακής Καβάλας για την έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος που αναμένεται να «φέρει» επενδυτικά σχέδια 10 εκ. ευρώ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στην Καβάλα η 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ 2014-2020), σηματοδοτώντας και την ενεργοποίηση του Προγράμματος, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Καβάλας που υλοποιεί το πρόγραμμα, με δήλωσή του χαρακτηρίζει το ΕΠΑλΘ «πυλώνα Ανάπτυξης για τις παραθαλάσσιες και αλιευτικές περιοχές». Αναλυτικά, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε:

«Η περιοχή μας, η Καβάλα, η Θάσος αλλά και οι παραθαλάσσιες περιοχές των δήμων Παγγαίου και Νέστου καταγράφουν μια ακτογραμμή 200 χιλιομέτρων με πλούσια παράδοση στους τομείς της Αλιείας και της Υδατοκαλλιέργειας με πλήθος αλιευτικών λιμένων και καταφυγίων με πλήθος λοιπών δραστηριοτήτων στον Τουρισμό και τις Υπηρεσίες και αποτελούν περιοχές αιχμής για την αξιοποίηση και απορρόφηση των πόρων του εν λόγω Προγράμματος.

Αυτήν τη δυνατότητα είδαμε και προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε, όλοι οι δήμοι της περιοχής μας, στο σχεδιασμό των δύο τοπικών προγραμμάτων στην Αναπτυξιακή Καβάλας.

Και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίζεται αυτός ο σχεδιασμός από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόσο με την επιλογή της Καβάλας για τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης όσο και με την επιλογή δύο εξαιρετικών τοπικών προγραμμάτων με τους περισσότερους πόρους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Χώρας στα πλαίσια του Άξονα 4 του ΕΠΑλΘ που, μαζί με την ιδία συμμετοχή, θα ξεπεράσουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ (10.000.000,00€).

Επομένως από δω και πέρα έχουμε τεράστια ευθύνη και υποχρέωση, όλοι εμείς στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, με πρώτους τους 4 δημάρχους, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τόσο δημόσια έργα που συνδράμουν ουσιαστικά στις υποδομές και στην ανάπλαση των παραθαλάσσιων περιοχών μας καθώς και στη βελτίωση των αλιευτικών καταφυγίων και των λιμένων αλλά και θα παρακινήσουν κυρίως εξαιρετικές ιδιωτικές επενδύσεις με όραμα και πίστη στον στόχο, στην κατεύθυνση αναζωογόνηση και επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας μας στο σύνολο των περιοχών του Νομού Καβάλας».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Καβάλας
Ο Πρόεδρος
Φίλιππος Αναστασιάδης