Εγκαίνια KAVALAEXPO 2017: «Πρωταγωνιστής» ο τουρισμός αλλά και τα δειλά σημάδια επιχειρηματικής ανάκαμψης [φωτογραφίες]

Συγκινημένος ο Άγγελος Τσατσούλης ανεβαίνοντας για τελευταία φορά στο βήμα της Έκθεσης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας-Η εξωστρέφεια, οι συνεργασίες και η τουριστική ανάπτυξη «ένωσαν» τους ομιλητές

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» η 25η Διεθνής Έκθεση KAVALAEXPO 2017, με κεντρικό σύνθημα τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, τη διεύρυνση των συνεργασιών και την αύξηση της τουριστικής κίνησης.

«Εδώ είναι μια άλλη Ελλάδα… Η Ελλάδα της παραγωγής, της ανάπτυξης, της αντοχής στην κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, τονίζοντας για πρώτη φορά τα τελευταία 7 χρόνια ότι άρχισε να διαφαίνεται μια αναπτυξιακή προοπτική, «ωστόσο αυτό δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, καθώς υφίσταται ακόμα το υψηλό δημόσιο χρέος και η υπερφορολόγηση και σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για την επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Τσατσούλης, προσθέτοντας ότι η εξωστρέφεια και οι επενδύσεις είναι τα μόνα στοιχεία τα οποία μπορούν να βγάλουν την οικονομία από το τέλμα της κρίσης κι αυτός είναι και ο αυτοσκοπός του Επιμελητηρίου.

Τελευταίο «άνοιγμα» της KAVALAEXPO μέσα σε κλίμα συγκίνησης

Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή του να μην ασχοληθεί στο μέλλον με τα διοικητικά του Επιμελητηρίου, ανεβαίνοντας για τελευταία φορά στο βήμα της Έκθεσης.

«Αποφάσισα εδώ και καιρό να μη διεκδικήσω την προεδρεία, θεωρώντας ότι οι αιρετοί δεν πρέπει να είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα τους. Για ‘μένα έφτασε η ώρα να γυρίσω σελίδα», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Τσατσούλης, ευχαριστώντας όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και δη το προσωπικό του Επιμελητηρίου και τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Ήταν ένα ταξίδι που κράτησε 12 χρόνια με χαρές, απογοητεύσεις, λύπες και πολύ προσπάθεια. Επιδίωξα να κάνω ένα Επιμελητήριο δυνατό, ανεξάρτητο, οικονομικά αυτάρκες, ανοιχτό σε όλους με επίκεντρο την εξωστρέφεια. Έκανα λάθη και ζητώ συγνώμη από όσους δυσαρέστησα. Φεύγω όμως γεμάτος», ανέφερε ο κ. Τσατσούλης, δίνοντας την υπόσχεση ότι το Επιμελητήριο θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους επιχειρηματίες, αλλά και ο ίδιος θα βρίσκεται δίπλα στη νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές στο «σπίτι του επιχειρηματία», όπως χαρακτήρισε το Επιμελητήριο Καβάλας.

Δήμητρα Τσανάκα: Ο τουρισμός μάς ενώνει

Από την πλευρά της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε ότι «ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο, αλλά είναι στο χέρι μας να τον αναδείξουμε, με πρωτεργάτες τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, του εμπόρους και τους ανθρώπους παροχής υπηρεσιών, με την εξωστρέφεια, την ουσιαστική επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής και την ενίσχυση του τουρισμού, ο οποίος μας ενώνει, με προτεραιότητα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους τουρίστες και ο δήμος Καβάλας είναι σύμμαχός σας (σ.σ.: των επιχειρηματιών του τουρισμού) προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει άπαντες να αποκτήσουν κουλτούρα συνεργασίας, αλλά και να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Χρήστος Μέτιος: Κοινοί οι στόχοι της ΠΑΜ-Θ και του Επιμελητηρίου Καβάλας

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος τόνισε ότι η Περιφέρεια στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει τη Διεθνή Έκθεση KAVALAEXPO, καθώς πέρα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόσο η ΠΑΜ-Θ όσο και το Επιμελητήριο της Καβάλας «ποντάρουν» και στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε εν συντομία στις ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής και την αξιοποίηση των τουριστικών της συγκριτικών πλεονεκτημάτων τόσο με έργα (Γεωθερμία, οδοποιία κτλ) όσο και με κονδύλια, εξασφαλίζοντας 70 και πλέον εκ. ευρώ γι’ αυτόν τον σκοπό.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, η δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκοψαν την κορδέλα εγκαινιάζοντας την έκθεση και ακολούθησε ξενάγηση στα περίπτερα των εκθετών.

Να σημειωθεί ότι το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίππου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, τέως βουλευτές και υπουργοί, πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, καθώς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Έκθεσης.