Οι αναπτυξιακές προοπτικές της Καβάλας πήγαν… Βρυξέλλες-Στο επίκεντρο το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου

Φίλιππος Αναστασιάδης, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και Δημοσθένης Τουλκίδης συμμετείχαν σε συσκέψεις και συζητήσεις με επίκεντρο τις αναπτυξιακές προοπτικές των ευρωπαϊκών περιφερειών και τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Παγγαίου Χαρίτωνα Παπαδόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο Γιάννη Τσουκαλίδηο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο αντιδήμαρχος Καβάλας Δημοσθένης Τουλκίδης, προκειμένου να παρουσιάσουν στην Κομισιόν το επενδυτικό σχέδιο για την αξιοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων, όπως είναι το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου.

Η επίσκεψη των αιρετών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στις Βρυξέλλες έγινε με αφορμή σειρά ομιλιών και συναντήσεων με επίκεντρο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ οι δήμαρχοι Παγγαίου και Θάσου και ο αντιδήμαρχος Καβάλας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν για αναπτυξιακά θέματα και με τους ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Θοδωρή Ζαγοράκη και Νίκο Ανδρουλάκη.

«Σήμερα οφείλουμε να έχουμε πειστικές προτάσεις, ρεαλιστικά προγράμματα και αποτελεσματικές πολιτικές για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον δήμο μας.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο», ανέφερε με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος κυρίως στο Γεωθερμικό πεδίο του Ακροποτάμου, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης προς αξιοποίηση στον δήμο από την Πολιτεία.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με αφορμή την κάλυψη και του κομματιού των ίδιων κεφαλαίων που αφορούν το έργο.

Όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΠΕ Καβάλας είχαν την ευκαιρία να αντλήσουν νέες ιδέες για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της Καβάλας, του Παγγαίου και της Θάσου, εκτός από το να καταθέσουν τα δικά τους πεπραγμένα που αφορούν σε καινοτόμες παρεμβάσεις οι οποίες άπτονται κυρίως της αξιοποίησης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με εφαρμογές στην παραγωγή, στον τουρισμό και στην καθημερινότητα των πολιτών.