Νοσοκομείο Καβάλας: Νέες συμβάσεις εργασίας «χωρίς μεσάζοντες» για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στη σίτιση

Η διοίκηση του Νοσοκομείου επιμηκύνει χωρίς εργολάβους την εργασιακή σχέση με τους εργαζόμενους μέχρι τη συμπλήρωση 24 μηνών εργασίας-Για κέρδος χρόνου με στόχο την προστασία των εργαζομένων κάνει λόγο ο Τάσος Καρασαββόγλου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας έκανε γνωστό ότι θα επιμηκύνει την εργασιακή σχέση που διατηρεί με όσους και όσες εργάζονται στην καθαριότητα και στην εστίαση μέχρι τη συμπλήρωση συνολικά 24 μηνών για την καθεμιά περίπτωση.

Για τον σκοπό αυτό και αφού είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του Νοσοκομείου Καβάλας οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα κληθούν το επόμενο διάστημα να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας τους.

Όπως δήλωσε στο KAVALA POST ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου, η διοίκηση του Νοσοκομείου «συνεχίζει με συνέπεια τον δρόμο χωρίς εργολάβους με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και τη βελτίωση των εισοδηματικών συνθηκών».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «πράττουμε το βέλτιστο με βάση τις παρούσες συνθήκες και το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο μέχρι να συμπληρωθούν οι 24 μήνες εργασίας, οπότε και δε θα δίνεται η δυνατότητα για ανανέωση των συμβάσεων. Μέχρι τότε, όμως, οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά και εμείς θα έχουμε τον χρόνο να βρούμε λύση και μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών. Πιστεύω ότι κάτι θα βρεθεί. Είμαι αισιόδοξος…».

Οι 75 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου και οι 24 στη σίτιση βλέπουν πολύ θετικά την εν λόγω πρακτική που εφαρμόζεται στο Νοσοκομείο της Καβάλας, μια πρακτική που υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Ιδρύματος και αποτελεί «οδηγό» και για άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι 75 καθαρίστριες οι οποίες έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με τη διοίκηση του Νοσοκομείου αμείβονται κάθε 13 του μήνα και μέχρι σήμερα έχει σημειωθεί μόνο μια καθυστέρηση 14 ημερών στην πληρωμή του Ιανουαρίου 2017 η οποία οφείλεται στο ότι με τη νέα χρονιά το υπουργείο Υγείας ζήτησε να υπογραφούν νέες, ακόμη πιο βελτιωμένες συμβάσεις εργασίας, όπως και έγινε.