Το τουριστικό αφιέρωμα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν κάνει… focus σε Θάσο και Παγγαίο [βίντεο]

Το βίντεο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Euronews έχοντας τη «σφραγίδα» της ΠΑΜ-Θ και του... TAP - Πειστικές εξηγήσεις από τον Κώστα Αντωνιάδη ζητάει ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα τηλεοπτικό σποτ το οποίο άπτεται της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τίτλο «Οι άγνωστοι θησαυροί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Το αφιέρωμα στις ομορφιές της Περιφέρειας βγήκε στον αέρα του διεθνούς εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού Euronews την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και «εφορμά» από το Πρόγραμμα Τουριστικής προβολής της ΠΑΜ-Θ για το 2017 έχοντας τη «σφραγίδα» της, ενώ το κόστος της παραγωγής του καλύφθηκε από την Κοινοπραξία του TAP.

Το βίντεο διάρκειας 4 λεπτών έχει αμιγώς χαρακτήρα τουριστικής προβολής της περιοχής, ωστόσο αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι η Θάσος, η «ναυαρχίδα» του τουρισμού της Περιφέρειας-βάσει στοιχείων αλλά και δηλώσεων στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας-δεν προβάλλεται καθόλου στο βίντεο και γίνεται απλά μια αναφορά από τον τηλεοπτικό «ξεναγό», ενώ ο δήμος Παγγαίου, ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες στην Περιφέρεια, είναι ακόμα πιο αδικημένος, καθώς δεν αναφέρεται ούτε τηλεοπτικά ούτε… προφορικά.

Το αφιέρωμα περνάει… ξυστά από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στέκεται επισταμένως στο «θαύμα της φύσης», στο σπήλαιο του Αγγίτη, καθώς και στη Νίκη της Σαμοθράκης, ενώ όσον αφορά τις γαστρονομικές «περιηγήσεις», κάνει στάση στις καριόκες της Ξάνθης προσπερνώντας τον κουραμπιέ της Καρβάλης.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ήδη τα… φάουλ του σποτ έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους άμεσα θιγόμενους, με τον αντιδήμαρχο Παγγαίου Χρήστο Μποσμπότη να εκφράζει πρώτος τη δυσφορία του μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη μη αναφορά στις ομορφιές της Θάσου και του Παγγαίου, ενώ ζητάει εξηγήσεις από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ Κώστα Αντωνιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μποσμπότης αναφέρει τα εξής: «Το διαφημιστικό βίντεο που προβάλει τουριστικά την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης στο Euronews φέρει την σφραγίδα της ΠΑΜ-Θ και του ΤΑΠ. Η μη αναφορά στις ομορφιές της Θάσου και του Παγγαίου απαράδεκτη!!! Αναμένουμε πειστικές εξηγήσεις από τον Καβαλιώτη Αντιπεριφερειαρχη Τουρισμού!!!».

Δείτε παρακάτω το επίμαχο βίντεο