Παράπονα Αναστασιάδη σε Μέτιο για μεροληπτική προβολή της ΠΑΜ-Θ εις βάρος του δήμου Παγγαίου

Επιστολή δυσαρέσκειας του δημάρχου Παγγαίου προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για το βίντεο του EuroNews

Τη δυσαρέσκειά της για την απουσία του δήμου Παγγαίου και της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καβάλας από το τηλεοπτικό μήνυμα που προβάλλεται τις τελευταίες μέρες από το πανευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεοπτικό δίκτυο Euronews (διαβάστε σχετικά εδώ) εκφράζει ο δήμαρχος Παγγαίου με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ειδικότερα, ο Φίλιππος Αναστασιάδης κάνει λόγο για μια κίνηση που όχι μόνον δεν προάγει την περιφερειακή συνείδηση αλλά που υπονομεύει την τουριστική πορεία του δήμου Παγγαίου και ζητάει από τον Χρήστο Μέτιο να αναλάβει προσωπικά να αναζητήσει ευθύνες και να αποκαταστήσει την αδικία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Αναστασιάδη σε Μέτιο.

«Κύριε Περιφερειάρχα,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα για τον ακραίο παραγκωνισμό που δέχεται ο δήμος Παγγαίου στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα από το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας που εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Euronews.

»Όπως γνωρίζετε, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίαρχο ρόλο στην τουριστική κίνηση έχουν τόσο το νησί της Θάσου, όσο και ο δήμος Παγγαίου, προορισμοί και Δήμοι οι οποίοι αγνοούνται παντελώς μέσα από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας στο εν λόγω βίντεο. Κινήσεις σαν αυτές φέρνουν στην επιφάνεια την άνιση ενδοπεριφερειακή μεταχείριση του παρελθόντος, που βασάνιζε τις σχέσεις μεταξύ των παλαιών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και η οποία με πολύ κόπο απεμπολήθηκε, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή περιφερειακή συνείδηση.

»Δυστυχώς, κύριε Περιφερειάρχα, με κινήσεις σαν κι αυτή του παραγκωνισμού του δήμου Παγγαίου από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όχι μόνο δεν προάγεται η περιφερειακή συνείδηση αλλά προκαλούνται διάφορες εντυπώσεις σχετικά με την ίση μεταχείριση που μπορεί να υπάρχει μέσα στην ίδια Περιφέρεια.

»Με την παρούσα επιστολή, λοιπόν, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την αγνόηση του σημαντικού κεφαλαίου της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειάς μας που ονομάζεται δήμος Παγγαίου και θέλουμε από εσάς να αναζητήσετε κάθε ευθύνη, απ’ όποιον κι αν προέρχεται για την μεροληπτική προβολή της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, εις βάρος του δήμου μας».