Κάτι… μαγειρεύεται το 2018 στο πάρκο Φαλήρου με τη «συνταγή» του Park Food Festival

Μια νέα γιορτή «ανατέλλει» στην Καβάλα με «πρωταγωνιστές» τοπικές γεύσεις και προϊόντα και «καταλύτη» τη μουσική από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες σε σύμπραξη με τα Ωδεία της πόλης και πολλές εκπλήξεις από την Action Team

Πως θα ήταν, άραγε, αν στήνονταν για τρεις μέρες μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή με θέμα το φαγητό και τη μουσική στην καρδιά της πόλης, με νέες γεύσεις, με κόσμο από τις γύρω περιοχές και με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας;

Η απάντηση έρχεται μέσα από το Park Food Festival, μια γιορτή με πολλές επιλογές για τους επισκέπτες από τις «γεύσεις του δρόμου» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο πάρκο Φαλήρου, υπό την οργανωτική «αιγίδα» της Action Team. Πρόκειται για μια «συνταγή» η οποία δοκιμάζεται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική, στην Αγγλία και στη Γερμανία μέσα από διάφορες εκδοχές, ενώ στην Ελλάδα ανάλογη δράση έχει φιλοξενηθεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη γνωριμία με το Park Food Festival

Το Park Food Festival θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία γευσιγνωσίας έχοντας μεγάλη ποικιλία από κουζίνες και bar τα οποία θα στηθούν στο πάρκο, ενώ όλες τις ημέρες θα «ντύνουν» μουσικά τη γιορτή τουλάχιστον 3 πολύ γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι θα «συγκατοικήσουν» επί σκηνής με τη Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας, με το Δημοτικό Ωδείο και το Ωδείο «Νεάπολις».

Παράλληλα, θα «τρέχουν» με πολλές εκπλήξεις, εργαστήρια, δρώμενα και μικρά happenings από την Action Team με κεντρικό σύνθημα “food and music”. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι για 3 μέρες τον Ιούλιο του 2018 (Παρασκευή-Κυριακή 18:00-00:00) θα αλλάξει όψη το πάρκο Φαλήρου, θα γίνει θεαματικό, ζεστό, φιλόξενο για όλους, με απώτερο σκοπό το Φεστιβάλ να διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Η «σκηνοθεσία» της εκδήλωσης

Στο πάρκο θα στηθούν περίπου 50 σπιτάκια. Στα μισά θα φιλοξενούνται εδέσματα από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, στα οποία θα προσφέρονται εδέσματα και τουλάχιστον ένα πιάτο με μια πρωτότυπη συνταγή από κάθε επιχείρηση, ενώ στα άλλα μισά θα φιλοξενούνται εκθέσεις με τοπικά προϊόντα.

Ήδη πολλοί είναι οι επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν, ενώ βασικός στόχος των διοργανωτών είναι να προσελκύσουν κόσμο και από τις γύρω πόλεις. Άλλωστε, η «ταυτότητα» του Φεστιβάλ αφορά άμεσα την προβολή των τοπικών εδεσμάτων της Καβάλας και της ίδιας της πόλης μέσα από μια πολυπρόσωπη γιορτή, η οποία αναπόφευκτα θα αποτελέσει και μια ακόμα «ψηφίδα» ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.

Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ είτε στο εμπορικό κομμάτι είτε ως εκθέτες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6985 953015 και στο e-mail [email protected].