Πράσινο «φως» Γιουνκέρ για χρηματοδότηση από την ΕΕ της Σιδηροδρομικής Εγνατίας

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να απεδέχθη την κοινή πρόταση που «κατέβασαν» στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί Ελλάδας-Βουλγαρίας

ΗΚομισιόν θα χρηματοδοτήσει από το πακέτο Γιουνκέρ το έργο της σύνδεσης της Βάρνας με τη Θεσσαλονίκη, γνωστό και ως «Σιδηροδρομική Εγνατία» και η συμφωνία για την υλοποίηση του οποίου υπεγράφη στην Καβάλα στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ), μετά από κοινή πρόταση Τσίπρα-Μπορίσοφ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μαζί με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλώντ Γιουνκέρ τη συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας για τη σιδηροδρομική διασύνδεση “Sea To Sea”, η οποία αφορά ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο θα συνδέει Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Μπουργκάς, Βάρνα, Ρούσε.

Σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Κομισιόν συμφώνησε για τη στήριξη της εν λόγω πρωτοβουλίας, με κονδύλια από το Πακέτο Γιουνκέρ.

Τέλος, αποφασίστηκε συνάντηση τεχνικών ομάδων ώστε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα, αναφέρει η ίδια πηγή.

Πηγή: real.gr