Κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας

Προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Καβάλας λόγω των οικονομικών μέτρων και της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί επαγγελματίες-Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου

Στα «κάγκελα» βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας λόγω των συνεχών περικοπών σε παροχές και συντάξεις και της γενικότερης συρρίκνωσης την οποία έχουν υποστεί τα εισοδήματά τους, με συνέπεια ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας μαζί με την ΟΕΒΕΚ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με τη συμβολική κατάληψη και την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καβάλας.

Διαβάστε την ανακοίνωση-κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Η υπερφορολόγηση, οι περικοπές σε παροχές και συντάξεις, και η αύξηση τελών και προστίμων αποτέλεσε τον πυρήνα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα απέναντι στους επαγγελματίες και το λαό γενικότερα.

Ειδικά για μας τους επαγγελματίες η φορολόγηση με 22% (ατομικές) και 29% (προσωπικές), η κατάργηση του αφορολόγητου και η νομοθέτηση ενός ασφαλιστικού με φορολογικά κριτήρια επιβαρύνουν κάθε μέρα και περισσότερο τη λειτουργία των μαγαζιών μας. Μαζί με την αναδουλειά που έφερε η κρίση στα μικρά καταστήματα οδήγησε σε τεράστια χρέη, σε πάνω από 250 χιλιάδες λουκέτα, ενώ τώρα ξεκίνησε η εφαρμογή των ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε σπίτια και επαγγελματικούς λογαριασμούς, μέτρο που θα πολλαπλασιάσει τις συνέπειες.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για «έξοδο από τα μνημόνια το 2018» και για «επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  προετοιμάζει ήδη  νέο γύρο επίθεσης με:

Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, επειδή δεν υπολογίζονται  στα έξοδα και εμφανίζεται αυξημένο το εισόδημα που αποτελεί βάση υπολογισμού των εισφορών.

Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα όπως αυτές ψηφίστηκαν στο αντιασφαλιστικό νόμο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας μαζί με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς (ΟΕΒΕΚ, Σωματείο συν/χων ΟΑΕΕ) το επόμενο διάστημα διεκδικώντας:

  • Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ και ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις για να ανασάνουμε οι μικροί επαγγελματίες.
  • Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη κτλ. Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων.
  • Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.

Τα δικαιώματά μας και οι ανάγκες μας απειλούνται, η επιβίωσή μας κλονίζεται. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις εξελίξεις. Διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει.