Υπερπαραταξιακή και ενωτική συνδικαλιστική εξόρμηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος στη ΔΟΥ Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου και «υπόσχεση» για νέες κινητοποιήσεις-Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εμπόρων στις δράσεις ενάντια στον αφανισμό τους

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας μαζί με την ΟΕΒΕΚ και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, αρχής γενομένης με τη συμβολική κατάληψη και την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ένας συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας 08:00-09:00 και στη συνέχεια θα επιδοθεί το ψήφισμα των επαγγελματιών (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) στην εφορία της Καβάλας.

«Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη στα λεγόμενα των κυβερνώντων. Σκεφτείτε ότι η πρώτη κατοικία ήταν εξασφαλισμένη μέχρι ενός ποσού. Ξαφνικά το ποσό κατέβηκε και η πρώτη κατοικία δεν είναι, επί της ουσίας, εξασφαλισμένη για κανέναν. Πώς μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη μετά από όλα αυτά;», παρατήρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης κατά τη συνέντευξη Τύπου-κάλεσμα για την κινητοποίηση η οποία δόθηκε από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.

Όπως είπε ο κ. Λεμονίδης, μερικά από τα βασικότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες είναι τα «κόκκινα» δάνεια, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, προβλήματα τα οποία, όπως είπε, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη μαζική συμμετοχή των εμπόρων στις κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ενταθούν παίρνοντας πολλές μορφές, στοχευμένες και πέραν των παραστάσεων διαμαρτυρίας και τις συμβολικές καταλήψεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων και εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας Θόδωρος Κοντογεωργίου τόνισε ότι ήρθε η ώρα να αντιδράσουν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που «βάζει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μικροεπαγγελματιών, κλείνοντάς τους στην ουσία το μαγαζί, τη στιγμή που ενισχύει τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, εξασφαλίζοντας ελευθερία μόνο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο αγώνας μας δε θα έχει κέρδος, αν δεν συντονιστεί με τον αγώνα και των υπόλοιπων εργαζομένων, που επίσης υποφέρουν από αυτή την πολιτική», τονίζοντας ότι ο αγώνας δε θα σταματήσει μέχρι την τελική δικαίωση.

Ούτε χρώμα, ούτε κόμμα

Τόσο ο κ. Λεμονίδης όσο και ο κ. Κοντογεωργίου έδειξαν ιδιαίτερα ενωτική στάση, κάτι που φάνηκε και από την κοινή συνέντευξη Τύπου των επικεφαλής των δύο παρατάξεων, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να δηλώνει ότι «εδώ που φτάσαμε δε χωράει ούτε χρώμα ούτε κόμμα παρά μόνο η επιβίωσή μας», ενώ αμφότεροι σημείωσαν ότι η σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά είναι προϊόν της πολιτικής που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.