Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας «ανεβάζουν» τη Fraport

106 εκ. ευρώ τα κέρδη της Fraport Greece για το διάστημα Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2017 - Σχεδόν το 1/8 του συνολικού τζίρου της Fraport διεθνώς!

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας που έχει αναλάβει η Fraport, ανάμεσα στα οποία και το «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, αποδεικνύονται στην πράξη μια άκρως επικερδής επένδυση, η οποία γεμίζει τα ταμεία της γερμανικής επιχείρησης.




Όπως αναφέρει το Reuters, με περίπου 180 εκατομμύρια η Fraport Greece συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου της εταιρίας. O συνολικός της τζίρος αυξήθηκε κατά 13,7% στα 2,2 δισ. ευρώ. Και αυτό αφορά μόνον το διάστημα μεταξύ Απριλίου -οπότε και παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια- και Σεπτεμβρίου.

Συνολικά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα απέφεραν κέρδη ύψους 106 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/8 περίπου των συνολικών εσόδων (EBITDA) της επιχείρησης ύψους 808 εκατομμυρίων ευρώ.

Άκρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Fraport Στέφαν Σούλτε, τονίζοντας ότι η κερδοφορία των αεροδρομίων που διαχειρίζεται η εταιρία στο εξωτερικό συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό στο συνολικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος εκτίμησε ότι κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους η εταιρία βρίσκεται εντός του προκαθορισμένου πλαισίου για να πετύχει τους ετήσιους στόχους της.

Ο συνολικός τζίρος της Fraport το 2017 αναμένεται να κινηθεί στα 2,9 δισ. ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από Deutsche Well