Αγορά Καβάλας: «Ποντάρει» στο δεκαπενθήμερο προσφορών, ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

«Γενναίες» προσφορές της τάξης του 20-40% στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, με τους εμπόρους να ελπίζουν σε μια εμβόλιμη εμπορική κίνηση, μετά τον «νεκρό» Οκτώβρη

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 οι εμβόλιμες εκπτώσεις και στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας, κυρίως στα είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ οι εκπτώσεις και οι προσφορές θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Όπως δήλωσε στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, σχεδόν όλα τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης έχουν «βγάλει» προσφορές και μάλιστα στα «φρέσκα» φθινοπωρινά είδη οι οποίες κυμαίνονται σε ποσοστό 20-40%, ενώ όσα καταστήματα συμμετέχουν στο εκπτωτικό 15θήμερο το επισημαίνουν με την ανάλογη σήμανση στη βιτρίνα τους.

Εύλογο είναι, όπως σχολιάζει ο κ. Λεμονίδης, οι καταστηματάρχες να «ποντάρουν» στις εν λόγω εκπτώσεις, ωστόσο ξέρουν και οι ίδιοι ότι αυτές δεν αποτελούν πανάκεια για την κάλυψη της «νεκρής» περιόδου του Οκτωβρίου, απλώς μια εμβόλιμη «ανάσα» μέχρι τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και στην Καβάλα, χωρίς να γνωρίζει κανείς το πόσα θα το τηρήσουν, μιας και το μέτρο είναι προαιρετικό, πλην των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων που κατά παράδοση ανοίγουν τις Κυριακές που το επιτρέπει ο νόμος, ενώ εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της.