Aνταπάντηση Ζησίμου: Τα σημερινά μέλη της Διοίκησης και εκ νέου υποψήφιοι «κρύβονται» πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας καλεί τους συνυποψηφίους του να λάβουν σαφή θέση για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνου-Καβάλας

Ακαριαία ήταν η αντίδραση του Παύλου Ζησίμου στην απάντηση που «βγήκε» από το Επιμελητήριο Καβάλας με την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου Άγγελου Τσατσούλη σχετικά με τη στάση της Διοίκησης απέναντι στην υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πρίνου-Καβάλας (διαβάστε την εδώ).

Με νέα ανακοίνωσή του, λίγες μόλις ώρες μετά το δελτίο Τύπου Τσατσούλη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» κάνει λόγο για εκκωφαντική σιωπή επί του θέματος των συνυποψηφίων του που τώρα είναι στη Διοίκηση -«φωτογραφίζοντας» ξεκάθαρα την παράταξη «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» του Μάρκου Δέμπα- ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ενήμερος για τις δράσεις του παρελθόντος με «μπροστάρη» τον Άγγελο Τσατσούλη.

Ο κ. Ζησίμου καλεί όλους τους συνδυασμούς που διεκδικούν στις 13 Δεκεμβρίου 2017 να αναλάβουν τα ηνία του Επιμελητηρίου της Καβάλας να σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Θάσου που έχουν ξεσηκωθεί και ήδη έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα με πρώτο «ραντεβού» τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου (διαβάστε περισσότερα εδώ), να λάβουν σαφή θέση για το ζήτημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και να μην «κρύβονται» πίσω από δράσεις ή πρόσωπα του παρελθόντος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανταπάντησης Ζησίμου.

Αυτοί που ασκούν σήμερα διοίκηση και είναι υποψήφιοι, σιωπούν για τα δρομολόγια και κρύβονται πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου

«Ο συνδυασμός μας επέλεξε να τοποθετηθεί δημοσίως αυτές τις ημέρες για ένα θέμα μείζονος σημασίας, όπως το χαρακτηρίσαμε, για την τοπική οικονομία: αυτό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας – Θάσου. Με λύπη μας επισημάναμε ότι το Επιμελητήριο δεν παρενέβη στις αποφάσεις που έλαβε προ ημερών το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) οι οποίες αφορούν ένα ολόκληρο δρομολογιακό έτος.

Έχουμε όχι μόνο γνώση αλλά και ισχυρή μνήμη για τους αγώνες του Επιμελητηρίου για το θέμα αυτό -τα προηγούμενα χρόνια- όταν μάλιστα ο πρόεδρός του ήταν μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στην τακτική των ναυτιλιακών εταιριών να υποβαθμίσουν τη γραμμή του Πρίνου.

Η παρέμβασή μας είχε στόχο να αναδείξει τις θέσεις μας για τη γραμμή αυτή. Θα περιμέναμε από τις άλλες παρατάξεις των υποψηφίων προέδρων να τοποθετηθούν – φανταζόμαστε ότι συμφωνούν όλοι ότι το πρόβλημα θέλει και φέτος σοβαρή αντιμετώπιση.

Θα περιμέναμε από τους υποψηφίους και παράλληλα ασκούντες διοίκηση σήμερα στο Επιμελητήριο, αφού ζητούν και την ψήφο των επιχειρηματιών, να εκφράσουν σαφή θέση.

Θα περιμέναμε όσοι αυτοαποκαλούνται «φυσική συνέχεια της διοίκησης Τσατσούλη» να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη για πράξεις, παραλείψεις, δηλώσεις και τοποθετήσεις σχετικά με το φετινό πρόβλημα και να προστατέψουν τον πρόεδρο του φορέα, ο οποίος επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από την προεκλογική περίοδο.

Δυστυχώς, βλέπουμε αυτούς που θα έπρεπε τώρα να είναι μπροστάρηδες, λόγω θέσης και φιλοδοξίας, να κρύβονται πίσω από τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου. 

Στο δια ταύτα:

Η Θάσος είναι στο πόδι. Συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να πιέσει για λύση στο πρόβλημα και ζητά από όλους -και από το Επιμελητήριο- στήριξη για το θέμα των δρομολογίων.

Ποτέ δεν είναι αργά για την παρέμβαση αυτή. Δεν είναι αργά για το Επιμελητήριο να ζητήσει εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων του νομού παρεμβάσεις από τους βουλευτές, να υποβάλει αίτημα στον υπουργό Ναυτιλίας και να προγραμματίσει την φυσική παρουσία εκπροσώπου του στο επόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δίνοντας προηγουμένως και το παρών στο κάλεσμα των Θασίων στις 13 Νοεμβρίου.

Εμείς τοποθετηθήκαμε. Αναμένουμε τους συνυποψηφίους μας».