Επιμελητήριο Καβάλας: Η Εκλογική Επιτροπή «κόβει» τον Κίμωνα Παπαδόπουλο! Για μεθοδεύσεις κάνει λόγο ο ίδιος

Στις ανακοινώσεις της ερχόμενης Τρίτης παραπέμπει ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής - «Σκληρή» δήλωση και από τον φερόμενο ως «κομμένο» υποψήφιο Παύλο Τσουμάκη

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2017 οι τρεις συνδυασμοί που «κατεβαίνουν» στις επιμελητηριακές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου κατέθεσαν τα ψηφοδέλτιά τους στην Εκλογική Επιτροπή με τις υποψηφιότητες των συμβούλων τους φτάνουν στο σύνολό τους τις 174 (70 υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου, 66 με τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» του Μάρκου Δέμπα και 38 με τον συνδυασμό «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου.

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, ελέγχεται η εγκυρότητα της κάθε υποψηφιότητας ξεχωριστά για να μπορέσει αυτή να ανακηρυχθεί αρμοδίως ή όχι. Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας αναμένεται να συνεδριάσει στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 με σκοπό να λάβει αποφάσεις επί της ανακήρυξης των συνδυασμών, των επικεφαλής αλλά και των υποψηφίων συμβούλων που θα συμμετέχουν στις εκλογές.

Η ανακήρυξη θα γίνει την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017. Αμέσως μετά θα «τρέξει» μια διήμερη περίοδος ενστάσεων στις αποφάσεις της Επιτροπής.




Ωστόσο, ο προκαταρκτικός έλεγχος έχει ήδη γίνει από την Επιτροπή και «έδειξε» ουκ ολίγα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να «κόβονται» είκοσι (20) υποψήφιοι όλων των συνδυασμών για διάφορους λόγους, τυπικούς ή μη, ο κάθε ένας. Από τον συνδυασμό του Παύλου Ζησίμου «προβληματικές» εμφανίζονται 12 υποψηφιότητες, από τον συνδυασμό του Κίμωνα Παπαδόπουλου 6 και από τον συνδυασμό του Μάρκου Δέμπα 2.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα, ωστόσο, που έχει να αντιμετωπίσει ο συνδυασμός «Για εσένα» είναι το «κόψιμο» του ίδιου του… επικεφαλής Κίμωνα Παπαδόπουλου!

Με μεθοδεύσεις και τερτίπια προσπαθούν να κρατήσουν τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου

Το KAVALA POST μίλησε με τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος δηλώνει εξοργισμένος με αυτήν τη φερόμενη ως απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις» της απερχόμενης Διοίκησης του Επιμελητηρίου που ξεκίνησαν εδώ και εβδομάδες και τώρα κλιμακώνονται με εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε μια «Επιτροπή που ελέγχει, αν όχι πλήρως, τότε σε πολύ μεγάλο βαθμό».

«Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για το Επιμελητήριο ξεκίνησε ένας «πόλεμος». Υπόγειος αρχικά, πιο φανερός στη συνέχεια. Αφού δεν κατάφεραν να μας «εξαφανίσουν» με τα διάφορα επικοινωνιακά τους κόλπα, τώρα «επιστρατεύουν» την Εκλογική Επιτροπή την οποία και ελέγχουν, αν όχι σε απόλυτο, σε μεγάλο βαθμό», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως η «ιστορία» γύρω από το δικαίωμα εκλογιμότητας που έχει ο ίδιος δεν είναι παρά μία ακόμη προσπάθεια της απερχόμενης Διοίκησης «να προκαταβάλλει το αποτέλεσμα των εκλογών».

Μια γνωμοδότηση που ήρθε… πριν;

Ενδιαφέρον έχει η αναφορά του κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου σε μία γνωμοδότηση δικηγόρου Αθηνών η οποία αφορά στην υποψηφιότητά του και την οποία επικαλέστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας σε προφορική επικοινωνία που είχε μαζί του. «Ο πρόεδρος μού είπε ότι βασίστηκε στη γνωμοδότηση του κ. Βαρδαλά, νομικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Αθηνών. Και ερωτώ: Πότε εζητήθη και πότε ελήφθη η συγκεκριμένη γνωμοδότηση; Μέσα σε… τρεις μέρες αφότου καταθέσαμε τον συνδυασμό μας ή… πριν; Και αν ελήφθη πριν, με ποιο σκεπτικό και γιατί ελήφθη; Η Εκλογική Επιτροπή οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα και να μην «κρύβεται» πίσω από «ύποπτες» διαδρομές. Η Εκλογική Επιτροπή έχει οριστεί για να υπερασπιστεί την αρτιότητα της εκλογικής διαδικασίας και όχι την επανεκλογή της απερχόμενης Διοίκησης!», υπογραμμίζει.

Βασίλης Ιορδανίδης: Εμείς θα κάνουμε ό,τι ακριβώς ορίζει ο Νόμος

Το KAVALA POST επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής για το θέμα. Ο δικηγόρος κ. Ιορδανίδης δεν ήταν σε θέση ούτε να επιβεβαιώσει αλλά και ούτε να διαψεύσει τα όσα του μεταφέραμε ως πληροφορίες σχετικά με το «κόψιμο» των υποψηφίων από τα ψηφοδέλτια. «Οι τελικές αποφάσεις της Επιτροπής θα ληφθούν την Παρασκευή και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη. Όντως, με τον κ. Κίμωνα Παπαδόπουλο υπάρχει ένα κώλυμα για το οποίο τον ενημέρωσα προφορικά και το οποίο, αν θέλει ο συνδυασμός, μπορεί εν μέρει να διορθωθεί. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε όλοι μας τις τελικές αποφάσεις της Εκλογικής Επιτροπής», σημείωσε.

Παύλος Τσουμάκης: Απαράδεκτες και αβάσιμες οι αποφάσεις της Επιτροπής

Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Για εσένα» Παύλος Τσουμάκης ενημερώθηκε ότι και ο ίδιος ενδέχεται να μην μπορέσει τελικά να λάβει μέρος στις εκλογές. Μιλώντας στο KAVALA POST, ο κ. Τσουμάκης δήλωσε κατ’ αρχήν έκπληκτος για μια εξέλιξη που δεν έχει «ούτε νομική βάση ούτε λογική», αφού ο ίδιος, όπως λέει, είναι ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας από το 2007, ψήφισε στις εκλογές του 2011, είναι «εντάξει» με τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντι στον φορέα και, άρα, δεν συντρέχει κανένα κώλυμα που θα μπορούσε να του στερήσει τη συμμετοχή.

«Οι Διοικήσεις κρίνονται στην κάλπη. Δεν «μαγειρεύονται» με την αυθαίρετη «ανάγνωση» των Νόμων και των διατάξεων. Μόλις η απερχόμενη Διοίκηση είδε ότι ο δικός μας συνδυασμός κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα και σε μεγάλο βαθμό να κινητοποιήσει τον κόσμο της αγοράς και να τον κάνει να ενδιαφερθεί για το Επιμελητήριο, θορυβήθηκαν. Ήθελαν «κλειστές» εκλογές για να επανεκλεγούν άνετα και χωρίς… κόπο! Δεν θα τους περάσει!», κατέληξε ο κ. Τσουμάκης.