Μάρκος Δέμπας: Να μην «κοπεί» κανένας υποψήφιος! Να κάνουμε εκλογές με όρους πολιτικούς και όχι διαδικαστικούς…

Παρέμβαση του υποψηφίου προέδρου στην Εκλογική Επιτροπή - Απαντά στα περί «ελέγχου της Εκλογικής Επιτροπής» που δήλωσε ο Κίμων Παπαδόπουλος

Στον απόηχο της είδησης ότι κατά τον προκαταρκτικό έλεγχο που διενήργησε η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας 20 υποψήφιοι σύμβουλοι καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» Κίμωνας Παπαδόπουλος «κόβονται» από τις λίστες που πρόκειται να ανακηρυχθούν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ), ο Μάρκος Δέμπας ζητά να μη «σημαδευτεί» η εκλογική διαδικασία από τυπικότητες και νομολογίες, αλλά να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα των επιχειρηματιών της περιοχής μας.

«Θα στείλω επιστολή στην Εκλογική Επιτροπή και θα ζητήσω, ει δυνατόν, να μην «κοπεί» κανένας υποψήφιος. Ούτε οι 12 του Παύλου Ζησίμου ούτε οι 6 του Κίμωνα Παπαδόπουλου ούτε, βέβαια, ο ίδιος ο επικεφαλής του συνδυασμού. Αυτή θα είναι η προσωπική μου θέση ως υποψήφιος πρόεδρος. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και από κανέναν, η ύπαρξη πολλών συνδυασμών μόνον όφελος μπορεί να έχει για την επιχειρηματικότητα της Καβάλας αλλά και για το ίδιο το Επιμελητήριο», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» στο KAVALA POST.

Ποιος «ελέγχει» την Εκλογική Επιτροπή;

Ο κ. Δέμπας απάντησε στις ευθείες «βολές» του Κίμωνα Παπαδόπουλου ότι η απερχόμενη Διοίκηση ελέγχει την Εκλογική Επιτροπή, λέγοντας τα εξής: «Υπενθυμίζω ότι την Εκλογική Επιτροπή την ορίζει το αρμόδιο Υπουργείο. Άρα, αν κάποιος μπορεί να την… ελέγξει, σίγουρα δεν είναι η απερχόμενη Διοίκηση ή κάποιος από τους «κύκλους» του Επιμελητηρίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω αυτήν την αναφορά του κ. Παπαδόπουλου όπως δεν καταλαβαίνω και την ευθεία επίθεση προς τον συνδυασμό μας. Ωστόσο, δεν θα επιμείνω σε αυτό, αλλά στην ουσία».

Τιμώ όσους έχουν προτάσεις για το Επιμελητήριο. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για όλους…

«Προσωπικά, επιθυμώ τη συμμετοχή του Κίμωνα Παπαδόπουλου και του συνδυασμού του στις επιμελητηριακές εκλογές. Έχει και θέσεις και προτάσεις και μέχρι στιγμής στον προεκλογικό του αγώνα έχει κινηθεί πολύ σωστά, με τρόπο θετικό. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο για όλους τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές», λέει με νόημα ο κ. Δέμπας, «φωτογραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφέστατα τον έτερο υποψήφιο πρόεδρο του ΕΒΕ Παύλο Ζησίμου.

«Αλήθεια, τι να πω για αυτούς που λασπολογούν και συκοφαντούν, τι να πω γι’ αυτούς που ενώ ήταν χρόνια στη Διοίκηση, χθες που είχαμε την αποχαιρετιστήρια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την οποία ένας πρόεδρος αποχωρεί μετά από 11 έτη στο τιμόνι του Επιμελητηρίου αυτοί… σηκωθήκανε και φύγανε επιδεικτικά; Ειλικρινά, δεν ξέρω…», πρόσθεσε ο κ. Δέμπας