Επιμελητήριο Καβάλας: Ομόφωνο «ΝΑΙ» της Εκλογικής Επιτροπής στην υποψηφιότητα του Κίμωνα Παπαδόπουλου

Εγκρίθηκαν και οι τρεις συνδυασμοί - Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 η ανακήρυξη όλων των υποψηφίων

Στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίασε, όπως ήταν προγραμματισμένο, η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας με σκοπό να εξετάσει τις «προβληματικές» υποψηφιότητες συμβούλων που είχαν προκύψει στην κατ’ αρχήν εξέταση των φακέλων που είχαν κατατεθεί.

Η Επιτροπή κατ’ αρχήν ενέκρινε τη συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου και των τριών συνδυασμών, ήτοι του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου, του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» του Μάρκου Δέμπα και του συνδυασμού «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου.

Επίσης, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα και τη συμμετοχή στις εκλογές του κ. Παπαδόπουλου ως υποψήφιου προέδρου του ΕΒΕ Καβάλας και επικεφαλής συνδυασμού, παρά το κώλυμα που αρχικά φαίνονταν ότι υπήρχε (διαβάστε σχετικά εδώ).

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, στις 15:00, η Εκλογική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου έτσι ώστε να ελέγξει και πάλι τους φακέλους προτού ανακηρύξει, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, τους υποψηφίους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 20 περιπτώσεις συμβούλων που είχανε «θέμα» με την υποψηφιότητά τους, οι περισσότεροι έχουν «καθαρίσει» και την Τρίτη η Επιτροπή θα ασχοληθεί με λίγες περιπτώσεις που δεν ξεπερνούν τις 6 με 7 το πολύ.

Αμέσως μετά την ανακήρυξη θα ξεκινήσει να «τρέχει» η διαδικασία των ενστάσεων που προβλέπει διορία τριών ημερών για την κατάθεσή τους. Η τελική ανακήρυξη θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, μετά από ακόμη μία συνεδρίαση την ίδια μέρα κατά την οποία τα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν τις τυχόν ενστάσεις που θα έχουν κατατεθεί.