Καταγγελία-«βόμβα» Ζησίμου: Σύζυγος μέλους της Εκλογικής Επιτροπής είναι… υποψήφιος στις εκλογές του Επιμελητηρίου!

Ο υποψήφιος πρόεδρος κάνει λόγο για «σημαδεμένη τράπουλα» και απαιτεί την απόσυρση της υποψηφιότητας που «παραβιάζει» το πνεύμα του εκλογικού νόμου

Για «πρόκληση» που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη αλλά και για «θράσος» κάνει λόγο ο Παύλος Ζησίμου καταγγέλοντας σε ανακοίνωσή του ότι υποψήφιος σε έτερο συνδυασμό που κατεβαίνει στις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου είναι… σύζυγος μέλους της Εκλογικής Επιτροπής!

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο επίσης υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα», μιλώντας στο KAVALA POST, είχε δηλώσει ότι «η Εκλογική Επιτροοπή ελέγχεται από την απερχόμενη διοίκηση» (διαβάστε τις δηλώσεις του εδώ).

Με αφορμή αυτήν τη «σχέση» υποψηφίου-μέλους της Εκλογικής Επιτροπής, ο Παύλος Ζησίμου ζητά από τους «κληρονόμους της Διοίκησης» (προφανώς και «φωτογραφίζει» τον συνδυασμό Δέμπα) να αποσύρουν πάραυτα την εν λόγω υποψηφιότητα, αφού πλέον η αλλαγή της σύνθεσης της Εκλογικής Επιτροπής δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα…

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζησίμου.

Αποσύρετε τώρα τον υποψήφιο που είναι σύζυγος μέλους της Εκλογικής Επιτροπής!

«Θα ήταν πολύ βολικό για τους επίδοξους «κληρονόμους του Επιμελητηρίου» να αποσιωπήσουμε –κι εμείς- τα «κακώς κείμενα», τις μεθοδεύσεις και τις «παραφωνίες» στις επικείμενες εκλογές. Επειδή το θράσος περισσεύει σε όλα τα επίπεδα, σε αρχηγούς και αρχηγόπουλα, προειδοποιούμε να σκέφτονται δύο φορές όσοι βιαστούν να «παπαγαλίσουν» ξανά το γνωστό «ποίημα» περί «λαϊκισμού». Δεν έχουμε σκοπό να αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη, από όπου κι αν προέρχεται.

Την περασμένη εβδομάδα, υποψήφιος πρόεδρος έκανε μια σοβαρότατη καταγγελία λέγοντας ότι «η εκλογική επιτροπή ελέγχεται, αν όχι πλήρως, τότε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη διοίκηση».

Αντί απάντησης επί της ουσίας, είδαμε και ακούσαμε «κραυγές» προς εντυπωσιασμό. Με την ίδια μόνιμη επωδό ότι πρόκειται για «λαϊκισμό» και «λάσπη».

Επειδή δεν μετέχουμε σε καμία «συνωμοσία σιωπής», ρωτάμε ευθέως τους συνυποψήφιούς μας που είναι μέλη του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία»:

Θεωρούν νόμιμο και ηθικό το γεγονός ότι περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιό τους ο σύζυγος μέλους της Εκλογικής Επιτροπής;

Είναι σίγουροι ότι έτσι διασφαλίζεται –και για τους ίδιους- το αδιάβλητο της διαδικασίας;

Κατά τη γνώμη μας, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα όχι απλά αντίκειται στα χρηστά ήθη αλλά παραβιάζει και το πνεύμα του Νόμου που διέπει τις επιμελητηριακές εκλογές.

Το προχωρημένο της εκλογικής διαδικασίας, 20 περίπου μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της Εκλογικής Επιτροπής έχει ήδη διεκπεραιωθεί: συγκροτήθηκε, έκανε όλες τις ανακοινώσεις με τους κανόνες των εκλογών, συνέταξε & επικύρωσε τους εκλογικούς καταλόγους (δηλαδή έδωσε ή στέρησε δικαίωμα ψήφου), έλεγξε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Ως εκ τούτου, η αλλαγή στη σύνθεση της Εκλογικής Επιτροπής δεν θα είχε κανένα απολύτως νόημα από εδώ και πέρα, ούτε θα ήταν θεμιτό να θεωρηθεί τρόπος νομιμοποίησης μιας ασυμβίβαστης υποψηφιότητας.

Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι «κληρονόμοι της διοίκησης», είναι να αποσύρουν την υποψηφιότητα συμβούλου που είναι σύζυγος μέλους της Επιτροπής που εποπτεύει τις εκλογές. Η αίτηση υποψηφιότητας είναι πράξη μεταγενέστερη του ορισμού των μελών της Εκλογικής Επιτροπής.

Ας μην ξεχνούν ότι η Εκλογική Επιτροπή θα εποπτεύσει επίσης την υπόλοιπη εκλογική διαδικασία: την ψηφοφορία, τη διαλογή και την καταμέτρηση ψήφων και σταυρών προτίμησης.

Σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η υποψηφιότητα του συμβούλου με το –τουλάχιστον- ηθικό ασυμβίμβαστο, θα επιβεβαιωθεί με απόλυτο τρόπο η υποψία ότι «παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα».

Περιμένουμε να πάρουν σαφή θέση τόσο ο επικεφαλής όσο και οι υποψήφιοι συμβούλοι του ίδιου συνδυασμού. Το τελευταίο που θα ήθελαν και οι ίδιοι είναι να αρχίσει ο εσωτερικός αλληλοσπαραγμός την επομένη της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων».