Άμεση ανταπάντηση Ζησίμου σε Δέμπα: Τον αποκαλεί «φωτεινό επιμελητηριακό παντογνώστη». Κι αυτό δεν είναι το… χειρότερο!

Νέα ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» με αφορμή τη συζυγική σχέση υποψηφίου του συνδυασμού Δέμπα με μέλος της πενταμελούς Εκλογικής Επιτροπής των επιμελητηριακών εκλογών

Δεν έχει τέλος η «κόντρα» μεταξύ του απερχόμενου Αντιπροέδρου και υποψήφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα και του επίσης υποψήφιου για την προεδρία Παύλου Ζησίμου, με την «ανταλλαγή» ανακοινώσεων να περιλαμβάνει ολοένα και «σκληρότερες» εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις…

Για άλλη μια φορά ακαριαία ήταν η αντίδραση Ζησίμου στην απάντηση Δέμπα (διαβάστε την εδώ) στη δική του καταγγελία (διαβάστε την εδώ) ότι υποψήφιος του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» είναι ταυτόχρονα και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής που εποπτεύει τη διαδικασία των εκλογών στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Με νέα ανακοίνωσή του ο κ. Ζησίμου θέτει θέμα «ηθικής τάξεως» στο «ασυμβίβαστο», κάνει λόγο για υποψηφιότητα που «βγάζει μάτι» και για «σκιές» που οι ίδιοι (εννοεί τον συνδυασμό Δέμπα) προκάλεσαν και τις οποίες μπορούν να απομακρύνουν μόνο με την απόσυρση του εν λόγω υποψηφίου.

Αίσθηση προκαλεί η ευθεία -επί προσωπικού- «επίθεση» Ζησίμου σε Δέμπα με χαρακτηρισμούς όπως «κληρονόμος», «φωτεινός επιμελητηριακός παντογνώστης», «αυτοαποκαλούμενος συνεχιστής» κ.ά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανταπάντησης Ζησίμου.

Ήξεραν τι έκαναν. Τις ‘σκιές’ τις προκάλεσαν μόνοι τους. Εν γνώσει τους

«Ο επίδοξος «κληρονόμος του Επιμελητηρίου» μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μπορεί επίσης να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στα μέλη του συνδυασμού του. Ας κρατήσει όμως για τον εαυτό του τα μαθήματα «ηθικής».

Ο Νόμος είναι πάνω από τις ερμηνείες του καθενός μας. Μέλος της Εκλογικής Επιτροπής δεν μπορεί να είναι και υποψήφιος για το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Προφανώς για τα ήθη και την «επιμελητηριακή άμιλλα» που επικαλείται ο «μόνιμος αντιπρόεδρος» δεν πειράζει αν ένας υποψήφιός μας μοιράζεται την ίδια συζυγική στέγη με ένα μέλος της Εκλογικής και Εφορευτικής Επιτροπής. Είναι όλα νόμιμα και ηθικά… 

Και μάλλον παίζει με τη νοημοσύνη των Καβαλιωτών επιχειρηματιών. Εκεί ακριβώς είναι η δική μας διαφορά στα «ήθη». Έχει μεγάλη «ανηφόρα» να διαβεί για να φτάσει στον δικό μας κώδικα αξιών.

Πριν μιλήσει για άγνοια ο «φωτεινός επιμελητηριακός παντογνώστης» ας διαβάσει καλύτερα.

Η Εκλογική Επιτροπή συγκροτήθηκε με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης τον περασμένο Αύγουστο. Ουδέποτε θέσαμε θέμα νομιμότητας της σύνθεσής της ή του τρόπου συγκρότησής της. 

Συνεπώς, αυτό που συνέβη πρώτο ήταν νόμιμο. Αυτό που έγινε δεύτερο, δηλαδή η υποψηφιότητα, είναι αυτή που «βγάζει μάτι».

Δεν ξέρουμε από πότε φτιάχνει το συνδυασμό του ο αυτοαποκαλούμενος «συνεχιστής της διοίκησης του Επιμελητηρίου». Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν ενέτασσε στο ψηφοδέλτιό του, όχι κάποιον συγγενή αλλά, τον σύζυγο μέλους της Εκλογικής Επιτροπής, γνώριζε για τη συζυγική τους σχέση. Το ίδιο κι αυτός που δέχθηκε να είναι υποψήφιος σύμβουλος την ώρα που ο δικός του άνθρωπος είναι μέσα σε ένα πενταμελές σχήμα που εποπτεύει την εκλογική διαδικασία. 

Προφανώς αυτό δεν αναφέρθηκε ποτέ στους υπόλοιπους υποψήφιους του συνδυασμού αλλά ούτε και στην κοινή γνώμη. Τι κι αν η Εκλογική Επιτροπή αποφασίζει για το ποιος έχει δικαίωμα ψήφου, τι κι αν μετρά ψήφους και σταυρούς. Λεπτομέρειες…

Τώρα ο «αορίστου χρόνου αντιπρόεδρος» παριστάνει ότι δεν έγινε δα και τίποτα σπουδαίο ενώ ο εν λόγω υποψήφιος σύμβουλος, μέλος του απερχόμενου «διοικητικού πυρήνα», δεν δίστασε να εκθέσει και ο ίδιος με προκλητικές δηλώσεις του την Εκλογική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει η σύζυγός του δηλώνοντας για τον Παύλο Ζησίμου: «Μας προσβάλει όταν μας κατηγορεί και για όσα πράττει η εκλογική επιτροπή».

Δεν είμαστε εμείς αλλά αυτοί που επιχειρούν να θίξουν την ακεραιότητα και το ήθος του προέδρου και των μελών της Εκλογικής Επιτροπής.

Οφείλουν, αν θέλουν να σώσουν τα προσχήματα κι αν έχουν πάνω τους έστω κι ένα ίχνος ευθιξίας, να αποσύρουν την υποψηφιότητα του συζύγου τής εποπτεύουσας των Εκλογών. 

Τις «σκιές» τις προκάλεσαν μόνοι τους. Εν γνώσει τους.