Επιμελητήριο Καβάλας: Επτά υποψήφιους συμβούλους «έκοψε» τελικά η Εκλογική Επιτροπή

Οι «κομμένοι» προέρχονται και από τους τρεις συνδυασμούς - Τι προβλέπει η διαδικασία μέχρι την τελική ανακήρυξη

Στις 15:00 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίαση η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Καβάλας για να εξετάσει για τρίτη και τελευταία φορά τις υποψηφιότητες που κατατέθησαν για συμμετοχή στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Όπως ήταν ήδη γνωστό, η Επιτροπή -μετά και τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής- ασχολήθηκε με επτά (7) κυρίως περιπτώσεις υποψήφιων συμβούλων που εμφανίζονταν ως «προβληματικές» για τυπικούς ή μη λόγους.




Τελικά, η εξέταση των φακέλων τους δεν έδωσε περιθώρια στην Εκλογική Επιτροπή που αποφάσισε να θέσει «εκτός» των επιμελητηριακών εκλογών και τους επτά! Πρόκειται για τρεις (3) υποψήφιους συμβούλους από τον συνδυασμό «Ανανέωση τώρα» του Παύλου Ζησίμου (ο οποίος «μένει» πλέον με 67 αντί για 70 υποψήφιους που είχε αρχικά καταθέσει), δύο (2) από τον συνδυασμό «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» του Μάρκου Δέμπα (ο οποίος «κατεβάζει» οριστικά ψηφοδέλτιο 64 υποψηφίων αντί για 66 που σχεδίαζε) και δύο (2) από τον συνδυασμό «Για εσένα» του Κίμωνα Παπαδόπουλου (ο οποίος συμμετέχει στις εκλογές με 36, τελικά, αντί για 38 υποψήφιους). Εκτός και εάν…

Εκτός και εάν κάποιος από τους υποψήφιους καταφέρει μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 να «ανατρέψει» την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής καταθέτοντας βάσιμη ένσταση η οποία θα εξεταστεί εντός του τριημέρου και θα εγκριθεί.

Τα ονόματα των «κομμένων» υποψήφιων θα αναρτηθούν το πρωί της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου και η οριστική και αμετάκλητη, πλέον, ανακήρυξη θα γίνει την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017.