«Ανανέωση Τώρα»: Ο Παύλος Ζησίμου παρουσίασε το πλάνο του για ένα νέο Επιμελητήριο-Διαβάστε τα βασικά του σημεία

Ο υποψήφιος πρόεδρος του... αιωνόβιου οικονομικού θεσμού της Καβάλας αποκάλυψε τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τους υποψήφιους του συνδυασμού-Τι είπε για τη σχέση του συνδυασμού με τα κόμματα και τους... «επαγγελματίες του Επιμελητηρίου»

Τις προτάσεις του για τη νέα επιμελητηριακή θητεία παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση Τώρα» Παύλος Ζησίμου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 από το ξενοδοχείο GALAXY. Είναι η πρώτη παρουσίαση προγράμματος από συνδυασμό που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Στην αρχή της συζήτησής του με τους δημοσιογράφους, ο Παύλος Ζησίμου αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο που κατέθεσε ο συνδυασμός «Ανανέωση Τώρα» επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για το «μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας».

Μιλώντας για τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού, ο Παύλος Ζησίμου είπε μεταξύ άλλων: «Στο ψηφοδέλτιό μας διαλέξαμε ανθρώπους που δημιούργησαν επιτυχώς από το μηδέν αλλά και ανθρώπους που συνέχισαν με επιτυχία ιστορικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Διαλέξαμε νέους, με φρέσκες ιδέες και ορμή, θέληση, όρεξη, αλλά και παλιούς, έμπειρους επιχειρηματίες των οποίων τη σοφία πρέπει να αξιοποιήσουμε για να δούμε το Επιμελητήριο να κάνει το επόμενο βήμα, έχοντας διδαχθεί από το παρελθόν. Ανθρώπους με διάθεση για προσφορά στους συναδέλφους τους, ανθρώπους που δεν υπήρξαν και δεν θέλουν να γίνουν “επαγγελματίες του Επιμελητηρίου”. Διαλέξαμε επιχειρηματίες μέσα από την αγορά. Αυτούς που πέτυχαν. Αυτούς που κόπιασαν. Αυτούς που άντεξαν. Αυτούς που κάνουν την οικονομία του Νομού Καβάλας ξεχωριστή. Ψάξαμε για ανθρώπους που σέβονται τον ανταγωνισμό, που επιδιώκουν τον συναγωνισμό.

»Δεν ρωτήσαμε κανέναν υποψήφιό μας τι ψηφίζει, δεν μας είπε κανένα κόμμα, κανένας πολιτευτής, ποιον να έχουμε υποψήφιο. Επιλέξαμε συνειδητά να αφήσουμε τα κόμματα έξω από αυτή τη διαδικασία. Το οφείλαμε στους εαυτούς μας, στις επιχειρήσεις μας, στο θεσμό που λέγεται Επιμελητήριο Καβάλας κι ο οποίος σε λίγους μήνες συμπληρώνει έναν αιώνα δράσης.

»Οι επιχειρηματίες του Νομού, μάς θέλουν στις επάλξεις. Να διεκδικούμε. Να τα βάζουμε με την κεντρική εξουσία, όποιο κόμμα ή όποια κόμματα κι αν κυβερνούν. Κι αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε. Το Επιμελητήριο δεν πρέπει να είναι φερέφωνο κανενός κόμματος, καμιάς κυβέρνησης. Το Επιμελητήριο είναι η φωνή αλλά και ο σύμμαχος του επιχειρηματία.

»Την περασμένη εβδομάδα, ο συνδυασμός “Ανανέωση Τώρα” κατέθεσε το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο στην ιστορία του Επιμελητηρίου Καβάλας. Διαλέξαμε ανθρώπους που δημιούργησαν επιτυχώς από το μηδέν αλλά και ανθρώπους που συνέχισαν με επιτυχία ιστορικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Διαλέξαμε νέους, με φρέσκιες ιδέες και ορμή, θέληση, όρεξη, αλλά και παλιούς, έμπειρους επιχειρηματίες των οποίων τη σοφία πρέπει να αξιοποιήσουμε για να δούμε το Επιμελητήριο να κάνει το επόμενο βήμα, έχοντας διδαχθεί από το παρελθόν.

»Ο συνδυασμός “Ανανέωση Τώρα” είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Ανανεώνουμε το ανθρώπινο δυναμικό που θα κρατήσει τα ηνία ενός φορέα που καλείται να παίξει έναν τόσο κρίσιμο ρόλο, που καλείται να σταθεί πιο κοντά στην αγορά και τις επιχειρήσεις της. Θέλουμε να δώσουμε γροθιά στο κατεστημένο, σε νοοτροπίες, στρεβλώσεις, σε τέλματα. Θέλουμε ένα επιμελητήριο με την ισχύ και την αίγλη του παρελθόντος, ένα Επιμελητήριο με παρεμβατικότητα.

»Έχουμε έναν συνδυασμό πολυσυλλεκτικό. Ο κόσμος ξέρει από που προέρχεται ο καθένας μας. Κι έχει από εμάς απαιτήσεις».

«Καταθέσαμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί εδώ και πολλά χρόνια»

Σύμφωνα με τον κ. Ζησίμου, ο συνδυασμός του κατέθεσε «το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει κατατεθεί εδώ και πολλά χρόνια, για το οποίο δούλεψε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ειδικών επιστημόνων αλλά κυρίως ανθρώπων της αγοράς, που ξέρουν καλά τα προβλήματα», ενώ προσκάλεσε τους Καβαλιώτες επιχειρηματίες να μελετήσουν αναλυτικά το πρόγραμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο και να πουν την άποψή τους, καταθέτοντας και τις δικές τους παρατηρήσεις και ιδέες.

«Στην κατάρτιση του προγράμματος λάβαμε υπόψιν εκατοντάδες προτάσεις που κατέθεσαν Καβαλιώτες ηλεκτρονικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι ένα μακροσκελές, αναλυτικό, αλλά και συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άλλωστε θα γίνουν επί μέρους αναλύσεις μέσα στις επόμενες ημέρες».

Τα σημεία-κλειδιά του προγράμματος και οι βασικές προτάσεις

  • Προτείνουμε ένα Συνεδριακό Κέντρο κλιμακωτής χωρητικότητας στο Εκθεσιακό μας Κέντρο, το οποίο θα μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο διαφορετικών χρήσεων. Με ευελιξία θα μπορεί να μετατραπεί στο μεγαλύτερο Συνεδριακό Κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας αλλά και πολυχώρο πολιτισμού και δημιουργίας. Παρουσιάζουμε πλάνο με χρήσεις που θα εξασφαλίσουν ζωή όλο το χρόνο.
  • Καταθέτουμε πακέτο προτάσεων για το ΒΙΟ.ΠΑ. και διαφορετικά σενάρια αξιοποίησής του.
  • Ψηφιακό Επιμελητήριο 24ωρης εξυπηρέτησης. Όχι κάποιες, αλλά όλες του οι υπηρεσίες  λειτουργούν μέσω ίντερνετ, μειώνοντας τη γραφειοκρατία. Κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χρόνια πριν. Δημιουργούμε application για τα κινητά των μελών μας.
  • Ιδρύουμε ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο με παράλληλη γραμμή παραπόνων και σύστημα ticketing.
  • Λειτουργούμε την πρώτη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων start ups στην Καβάλα.
  • Μειώνουμε τις συνδρομές στα κατώτερα επίπεδα που ορίζει ο νόμος
  • Αλλάζουμε ριζικά το σύστημα των συνδρομών, τις καθιστούμε πλήρως ανταποδοτικές – τα μέλη μας θα αισθάνονται κερδισμένα από τις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν
  • Δημιουργούμε το Club του Επιμελητηρίου, με παροχές υγείας, e-learning, υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, mentoring κ.α.
  • Παρέχουμε νομική και φοροτεχνική υποστήριξη στα μέλη μας, με οργανωμένο και επίσημο τρόπο – θεσπίζουμε τον Συμπαραστάτη του επιχειρηματία
  • Κάνουμε τομές στα ζητήματα διαφάνειας και συμμετοχικότητας στη διοίκηση
  • Καθιερώνουμε σταθερή, μόνιμη συνεργασία με τις δομές του ΤΕΙ Καβάλας και των πανεπιστημίων Θράκης και Θεσσαλονίκης.
  • Εξελίσσουμε το σύστημα εκπαίδευσης των μελών μας με σεμινάρια για την αύξηση των πωλήσεων και το ηλεκτρονικό marketing
  • Εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά επιχειρηματιών μέσα από ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελείται το Επιμελητήριο για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Επενδύουμε στην Εξωστρέφεια αρχίζοντας πρώτα από την εξωστρέφεια που πρέπει να έχει το ίδιο το Επιμελητήριο
  • Όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. μεταδίδονται πλέον από το ίντερνετ
  • Δημιουργούμε μόνιμο μηχανισμό υποδοχής προτάσεων και ιδεών-το κάναμε ήδη πράξη στην προεκλογική περίοδο, λαμβάνοντας στο συνδυασμό μας εκατοντάδες προτάσεις μέσα σε ελάχιστο διάστημα.
  • Ενισχύουμε την Εξωστρέφεια, χωρίς να περιοριζόμαστε μόνο στο εξωτερικό
  • Θεσπίζουμε Επιχειρηματικά Βραβεία για τα μέλη μας, καθιερώνουμε τα Συνέδρια Επιχειρηματικότητας
  • Επαναφέρουμε την ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου – θέλουμε να συμβολίσουμε ξανά την ισχύ και την παρεμβατικότητα του φορέα μας με τις 10.000 και πλέον επιχειρήσεις
  • Το Επιμελητήριο αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή στον Τουρισμό, με σχεδιασμό brand name και προσέγγιση τουριστικών οργανισμών
  • Καταθέτουμε πλήρες και σύγχρονο πακέτο προτάσεων για την τουριστική προβολή με 3 βασικούς άξονες: στόχευση, εξοικονόμηση, αποτελεσματικότητα
  • Μετράμε την απόδοση των εκθέσεων στις οποίες συμμετέχει το Επιμελητήριο, αναπροσδιορίζουμε στόχο και τολμάμε να ανοιχτούμε σε νέες αγορές
  • Καταθέτουμε προτάσεις για μείζονα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών που ταλαιπωρούν τα μέλη μας, όπως συγκοινωνιακό, χωροταξικό, αξιοποίηση υποδομών αλλά και νομικές διαμάχες με το Δημόσιο.
  • Εγγυώμαστε ως Επιμελητήριο την πρόσβαση ΟΛΩΝ σε προγράμματα και επιδοτήσεις. Στόχος να μην υπάρξουν ποτέ ξανά απορρίψεις που δεν αιτιολογούνται επαρκώς. Ως φορέας θα διασφαλίσουμε την αντικειμενική αξιολόγηση των αιτήσεων των μελών μας για επιδοτήσεις μέσα από τους φορείς που συμμετέχει το Επιμελητήριο (όπως ο ΔΕΣΜΟΣ) ενώ καθιερώνουμε παρεμβάσεις της υπηρεσίας νομικής υποστήριξης του Επιμελητηρίου, για λογαριασμό μελών μας που αδικήθηκαν. Δεν θα αφήσουμε κανένα μέλος του Επιμελητηρίου έρμαιο των παραμάγαζων που δρουν στα προγράμματα.
  • Αλλάζουμε την ατζέντα των διεκδικήσεων. Απαιτούμε διαφορετικά αναπτυξιακά κίνητρα. Συμμαχούμε με τα Επιμελητήρια των διασυνοριακών περιοχών και διεκδικούμε από κοινού Ζώνη Ειδικών Συντελεστών Φορολόγησης στη βορειοανατολική Ελλάδα. Μόνο έτσι θα ανακόψουμε την φυγή υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες.
  • Γινόμαστε μπροστάρηδες σε ένα νέο αγώνα, μαζί με Δήμους, Περιφέρεια, βουλευτές. Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους.

Μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων της παράταξης, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμά της εδώ και στη σελίδα στο facebook εδώ