Επιμελητηριακό Debate στο ALPHA Radio 88.6. Από τους Δέμπα-Παπαδόπουλο-Ζησίμου, «κέρδισε» ο… διάλογος [ηχητικό]

Ακούστε ολόκληρη την κοινή συνέντευξη των τριών υποψηφίων προέδρων του ΕΒΕ Καβάλας στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη

Ήταν η πρώτη φορά που και οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών που διεκδικούν στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 την προεδρία του Επιμελητηρίου Καβάλας βρέθηκαν στον ίδιο χώρο και δημόσια είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για τον θεσμό και, γιατί όχι, να κερδίσουν τις εντυπώσεις.




Ο Μάρκος Δέμπας («Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017»), ο Παύλος Ζησίμου («Ανανέωση τώρα») και ο Κίμων Παπαδόπουλος («Για εσένα») ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ALPHA Radio 88.6 και το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017 έδωσαν το «παρών» στον κεντρικό ραδιοθάλαμο του ραδιοσταθμού σε ένα «επιμελητηριακό debate» με συντονιστή τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη.

Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τις όποιες -αναμενόμενες, μέχρις ενός σημείου- στιγμές «έντασης» υπήρξαν, συγκεκριμένα μεταξύ των κ.κ. Ζησίμου και Δέμπα, και οι τρεις υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν στο μέτρο του δυνατού στα σημεία εκείνα του προγράμματός τους που οι ίδιοι θεωρούν ως «αιχμή» για την επόμενη μέρα στον κορυφαίο θεσμό για την επιχειρηματικότητα στην Καβάλα σε εποχές Κρίσης.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία 2017» Μάρκος Δέμπας δήλωσε ότι στόχος του δεν είναι απλά η συνέχιση της επιτυχημένης θητείας Τσατσούλη, αλλά η περαιτέρω ενδυνάμωση του θεσμού έτσι ώστε αυτός να είναι τα επόμενα χρόνια το «αποκούμπι» του επιχειρηματία σε δύσκολες εποχές.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» Παύλος Ζησίμου, ο οποίος μόλις λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του Debate είχε παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμά του (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) κατηγόρησε την απερχόμενη διοίκηση ότι «κάποια στιγμή κατήντησε διοίκηση… ανακοινώσεων» και έθεσε ως βασικό στόχο να αποκτήσει ξανά το Επιμελητήριο το κύρος και τη δύναμη των 10.000 μελών του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» Κίμων Παπαδόπουλος εμφανίστηκε «ανοιχτός» σε συνεργασίες «για το κοινό καλό», όπως είπε, όχι μόνον μεταξύ των δυνάμεων του Επιμελητηρίου αλλά και με εξωγενείς παράγοντες και φορείς, καθώς μόνο μέσα από τις συνέργειες μπορεί ο σύγχρονος επιχειρηματίας να «απαντήσει» στις προκλήσεις της εποχής.

Ακούστε παρακάτω όλη τη σχεδόν δίωρη συζήτηση των τριών υποψηφίων σε πέντε (5) κομμάτια: