Επιμελητήριο Καβάλας: Στα «χαρακώματα» για άλλη μια φορά Δέμπας-Ζησίμου με βολές εκατέρωθεν μέσω ανακοινώσεων

Σκληρό μπρα-ντε-φερ μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του Επιμελητηρίου-Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε «Στο ποιοι θέλουν εκλογές για λίγους» του Μάρκου Δέμπα ο επικεφαλής της «Ανανέωσης Τώρα»

Συνεχίζονται οι διαξιφισμοί και ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, λίγες μέρες πριν τις εκλογές στο Επιμελητήριο Καβάλας, μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης «Επιχειρηματική Πρωτοβουλία» Μάρκου Δέμπα και του συνυποψηφίου του Παύλου Ζησίμου της «Ανανέωσης Τώρα».

Αρχικά ο κ. Δέμπας, απευθυνόμενος στον κ. Ζησίμου, μίλησε για «κάποιους οι οποίοι ζητούν εκλογές με λίγους και για λίγους και έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν να κοπεί η υποψηφιότητα επικεφαλής άλλου συνδυασμού», με τον επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση Τώρα» να απαντάει άμεσα και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Δέμπα, κάνοντας λόγο για «μόνιμο αντιπρόεδρο ο οποίος ξεχωρίζει “παιδιά και αποπαίδια”» και για ανθρώπους οι οποίοι «ή είναι τελείως ανίκανοι ή είχαν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους, έχοντας λερωμένη τη φωλιά τους».

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων.

Μάρκος Δέμπας: Ποιοι θέλουν εκλογές για λίγους…

Πόσο οξύμωρο είναι να παρακολουθούμε αυτούς που μιλάνε για ένα «ανοιχτό Επιμελητήριο» και για «εκλογές για όλους», να είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με τις ενέργειές τους, τις ενστάσεις τους και τις καταγγελίες τους ζητούν εκλογές με λίγους και για λίγους! Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν να κοπεί η υποψηφιότητα επικεφαλής άλλου συνδυασμού! Και το χειρότερο… πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, αρνήθηκαν την ίδια τους την πράξη.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τους μονίμως καταγγέλλοντες, ευτυχώς για τους υπόλοιπους, τα γραπτά μένουν, ως αποδεικτικά μίας άνευ προηγουμένου προσπάθειας να δηλητηριάσουν το εκλογικό κλίμα.

Παύλος Ζησίμου: Κοίτα ποιος μιλάει…

Αυτοί που προκαταβολικώς ρωτούσαν στην Αθήνα πως να κόψουν τον Κίμωνα Παπαδόπουλο και μετά έσπευσαν να φωτογραφηθούν σφιχταγκαλιάζοντάς τον, εγγυώμενοι δήθεν τη συμμετοχή του, εμφανίζονται σήμερα ως «μωρές παρθένες».

Ξεχνούν ότι η ανακοίνωσή μας στις 16.11.2017 τους ανάγκασε να σταματήσουν τις ωμές παρεμβάσεις τους, όταν θρασύτατα εμφάνιζαν μέσω διαρροών ως «κομμένη» τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με σκοπό να πλήξουν το συνδυασμό του και την προεκλογική του εκστρατεία.

Αυτό που κρύβουν οι εκλογομάγειρες είναι ότι επιχείρησαν το εξής πρωτοφανές: έδιναν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε άτομα από τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν το δικαίωμα να ψηφίσουν ακόμη και τον εαυτό τους!

Προκάλεσαν δηλαδή τυπικό σφάλμα ώστε στην πορεία να κόψουν υποψηφιότητες «από το παράθυρο». Και μάλιστα η μεθόδευσή τους στόχευε και σε δικούς τους υποψηφίους, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο μόνιμος αντιπρόεδρος ξεχωρίζει «παιδιά και αποπαίδια» μέσα στο ίδιο του το ψηφοδέλτιο.

Είτε πρόκειται για άλλη μια μεθόδευση, είτε για γκάφα, το σφάλμα εντοπίστηκε άμεσα. Ο συνδυασμός μας απηύθυνε ΕΡΩΤΗΜΑ -και όχι ένσταση- στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου και στο Τμήμα Επιμελητηρίων του αρμόδιου Υπουργείου, αφού τα ονόματα υποψηφίων ΔΕΝ βρέθηκαν στους εκλογικούς καταλόγους. Δηλαδή φρόντισαν να υπάρχουν υποψήφιοι με δικαίωμα εκλέγεσθαι αλλά όχι και εκλέγειν.

Η μόνη ένσταση που κάναμε ήταν ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί η Εκλογική Επιτροπή, η οποία αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Ο μόνιμος αντιπρόεδρος αποδεικνύει σήμερα ότι η Επιτροπή του απαντά και δίνει έγγραφα μόνο στο συνδυασμό του. Είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» από την πρώτη ημέρα.

Είναι η ίδια Επιτροπή που όχι μόνο έκρινε νόμιμο αλλά χαρακτήριζε και ηθικό (!) το γεγονός ότι ο συνδυασμός του αντιπροέδρου περιέλαβε ως υποψήφιο τον σύζυγο μέλους της Επιτροπής. Αυτοδιορίστηκαν τοποτηρητές, έτσι για να μετρηθούν σωστά οι σταυροί…

Αλήθεια, αντί να παραιτηθεί ο υποψήφιος με το ασύμβιβαστο, παραίτησαν τη σύζυγό του;

Από την αρχή της διαδικασίας, επισημάναμε λάθη και παραλείψεις, ακούσιες ή εσκεμμένες, με στόχο να διεξαχθούν σωστά και ΝΟΜΙΜΑ οι εκλογές.

Κάθε λίγο μιλούν για «χαμηλό επίπεδο», «λάσπη», «λαϊκισμό», «παρασκήνιο», όταν ΟΛΕΣ μας οι ενέργειες είναι γραπτές και στη δημόσια σφαίρα. Μιλούν αυτοί που αποφεύγουν να απαντήσουν δημοσίως για τα «σημεία και τέρατα» των εκλογών. Αυτοί που περιφέρονται ως κοινοί συκοφάντες, πόρτα-πόρτα και με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Χαιρόμαστε που τους κάναμε να μιλήσουν. Έστω κι αν αυτά που λένε ακούγονται ως ανέκδοτα.

Αφού τους πιάσαμε επανειλημμένα με τη γίδα στην πλάτη, τώρα επιχειρούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο για να κρύψουν την λαιμαργία τους για τις καρέκλες και την ένδεια προτάσεων, όταν μία εβδομάδα πριν τις Εκλογές δεν έχουν παρουσιάσει ακόμη το πρόγραμμά τους. Το έχει άλλωστε ο μόνιμος αντιπρόεδρος «μέσα στο μυαλό του», όπως λέει.

Δήθεν κόπτονται για αντιπαράθεση προτάσεων και ιδεών, αλλά σιωπούν για τα ουσιαστικά. Εμείς κάναμε δημόσια διαβούλευση για προτάσεις και καταθέσαμε ΠΡΩΤΟΙ ολοκληρωμένο σχέδιο (αναρτημένο εδώ). Αυτοί πιστεύουν ότι τους αρκεί η σημαδεμένη τράπουλα.

ΑΥΤΟΙ θέλουν εκλογές για λίγους και το αποδεικνύουν κάθε μέρα:

  1. Είχαν τον απόλυτο έλεγχο της Εκλογικής Επιτροπής και βασικό μέλος έναν πολύ δικό τους άνθρωπο, την σύζυγο εις εκ των πρωτεργατών του ψηφοδελτίου τους.
  2. Είχαν από καιρό απεριόριστη πρόσβαση στις λίστες μελών, ενήμερων και μη, τους εκλογικούς καταλόγους και τις λίστες των υποψηφίων. Κρατούν την κουτάλα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Στο τέλος θα πάρουν και την κάλπη στο σπίτι, έτσι λένε.
  3. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνει το εκλογικό Σώμα τόσο περιορισμένο, περίπου στο 30% των εγγεγραμμένων μελών, και δεν ντρέπονται για το ότι 7 στους 10 δεν μπορούν να ψηφίσουν στο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ Επιμελητήριο.
  4. Όρισαν εκλογές σε ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ημέρες –και μάλιστα προ Χριστουγέννων- στην πόλη της Καβάλας (όπου ψηφίζει όλο το ηπειρωτικό τμήμα του νομού) όταν σχεδόν όλα τα Επιμελητήρια φροντίζουν για αυτό που κάνει και ο μικρότερος σύλλογος: εκλογές την Κυριακή.
  5. Άλλα Επιμελητήρια ΣΗΜΕΡΑ κάνουν ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά ο μόνιμος αντιπρόεδρος δεν νοιάστηκε για τους επιχειρηματίες από όλα τα άκρα του νομού Καβάλας που πρέπει να διανύσουν 100 χιλιόμετρα μετ’επιστροφής για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αντιθέτως, μας βεβαίωναν ψευδώς ότι δεν επιτρέπεται ηλεκτρονική ψηφοφορία όταν αυτή έχει προβλεφθεί με νόμο εδώ και καιρό.

Ή είναι τελείως ανίκανοι ή είχαν άλλους σκοπούς στο μυαλό τους.

Είχαν μάθει ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως τους βολεύει. Όπως τους είχαν διδάξει οι προηγούμενοι. Ήταν σίγουροι ότι το «δαχτυλίδι» αρκεί. Ενοχλήθηκαν επειδή μιλήσαμε. Ξαφνιάστηκαν που κάποιος τους χάλασε τη σούπα.

Εμείς ασχολούμαστε με το αύριο του Επιμελητηρίου, με τον τρόπο που θα διοικήσουμε.

Τους καλούμε να σταματήσουν να προκαλούν. Έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.