Σε «εμποράκους» θέλει να γίνει πρόεδρος ο κ. Δέμπας;

Ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου συμβούλου του Επιμελητηρίου Καβάλας Παναγιώτη Μέντζα προς τον απερχόμενο αντιπρόεδρο

«Ονομάζομαι Παναγιώτης Μέντζας και είμαι έμπορος από τη Θάσο. Διατηρώ μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1969 και σήμερα με κόπους, όπως όλοι μας, την κρατώ ζωντανή. Με κόπους και προσωπικό αγώνα την αναπτύσσω και την επεκτείνω. Ο χαρακτηρισμός «εμποράκος» από τον μόνιμο αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου με θίγει προσωπικά. Κι εμένα, με το προσωπικό των 20 ατόμων, και τον κ. Ζησίμου με το προσωπικό των 30 ατόμων, και κάθε έμπορο, μικρό και μεγάλο, που κάνει σήμερα τον αγώνα του για την επιχείρησή του.

Προσβάλλει όλους τους «εμποράκους» του νομού Καβάλας, οι οποίοι περιμένουν ασχέτως μεγέθους να έχουν το Επιμελητήριο να τους στηρίζει και όχι να τους χλευάζει.

Σε «εμποράκους» θέλει να γίνει πρόεδρος; Σε τι «επιμελητηριάκι» θέλει να ηγηθεί; Ρωτάω ευθέως τον «μεγαλο-οικονομολόγο», πόσα άτομα απασχολεί; Πού εδρεύει η επιχείρησή του; Τι δουλειές παίρνει; Πώς τις υλοποιεί; Αισθάνεται τόσο μεγάλος που με θράσος χαρακτηρίζει μικρούς όλους τους υπόλοιπους;

Στην θητεία μου ως μέλος του 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, δεν στρογγυλοποίησα ποτέ τις απόψεις μου. Αισθανόμουν ότι υπήρχε σεβασμός από την πλευρά του απερχόμενου προέδρου. Τώρα δεν θέλω να σκέφτομαι ότι υπάρχει υποψήφιος που δεν σέβεται τους εμπόρους. Αν το κάνει αυτό προεκλογικά τι θα κάνει μετά τις εκλογές;

Ντρέπομαι στην ιδέα ότι μια τέτοια περίπτωση ανθρώπου μπορεί να ηγηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας. Ντρέπομαι που βρέθηκα πριν χρόνια σε μια ομάδα που είχε μέσα της και τέτοιους ανθρώπους, που θεωρούν «εμποράκους» όλους αυτούς που κρατάνε την αγορά όρθια.

Εγώ θέλω το Επιμελητήριο ΜΕΓΑΛΟ, με 10.500 ΕΝΕΡΓΑ μέλη. Στο Επιμελητήριό μας δεν χωρούν οι μικρότητες».

Παναγιώτης Μέντζας
Έμπορος
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Καβάλας
υποψήφιος σύμβουλος Επιμελητηρίου Καβάλας – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ