Κίμων Παπαδόπουλος: Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι το Επιμελητήριο θα αλλάξει οριστικά σελίδα

Ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» στον απόηχο της διεξαγωγής των δύο τηλεοπτικών επιμελητηριακών debates

Τη δική του αποτίμηση για την τηλεοπτική «μονομαχία» των διεκδικητών της προεδρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας καταθέτει δυο μέρες μετά τη διεξαγωγή των δύο debates που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2017 ο Κίμων Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Για εσένα» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της επόμενης μέρας στο Επιμελητήριο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν παραλείπει να «χρεώσει» στους αντιπάλους του το κλίμα πόλωσης που έχει καλλιεργηθεί, θεωρώντας ότι η τηλεοπτική τους παρουσία στα debates επιβεβαίωσε ότι κανείς από τους δύο δεν θα είναι σε θέση να συνεργαστεί με τον άλλο στις 13 Δεκεμβρίου 2017, οπότε και θα έχουμε το αποτέλεσμα της επιμελητηριακής κάλπης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Ως διοίκηση θα εργαστούμε με σθένος και αυταπάρνηση για να προσδώσουμε και πάλι στον κορυφαίο θεσμό του Επιμελητηρίου το κύρος που του πρέπει

«Λίγα 24ωρα πριν τη διενέργεια των εκλογών και στον απόηχο της διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών των τριών υποψηφίων προέδρων, καθίσταται για μια ακόμη φορά σαφές ότι ο συνδυασμός ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της επόμενης μέρας στο Επιμελητήριο που όλοι θέλουμε.

Όσοι πολίτες παρακολούθησαν τις δύο τηλεοπτικές συζητήσεις που διοργάνωσαν τα δύο τηλεοπτικά κανάλια της Καβάλας, διαπίστωσαν ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι των άλλων δύο συνδυασμών που διεκδικούν το «τιμόνι» του Επιμελητηρίου δεν είναι δυνατό να «συναντηθούν». Το δήλωσαν ευθαρσώς, άλλωστε, και οι ίδιοι, μιλώντας για «χάσμα» και… «άβυσσο»!

Η κόντρα τους έχει καταντήσει προσωπική και δεν χωράει πλέον αμφιβολία ότι δεν τους «αγγίζει» ούτε η κοινή λογική που επιβάλλει συνεργασίες προς όφελος των επιχειρηματιών και των τοπικών κοινωνιών ούτε ακόμα και η «φωνή» της τοπικής κοινωνίας και των μελών του Επιμελητηρίου που έχουν κουραστεί από τον συνεχόμενο «πόλεμο» εντυπωσιασμού στον οποίο αμφότεροι επιδίδονται «κουκουλώνοντας» κάθε δημιουργική πρόταση για τον θεσμό.

Ακόμη όμως και μέσα σε αυτό το κλίμα της ακραίας πόλωσης και των αντεγκλήσεων, εμείς καταφέραμε να λειτουργήσουμε ως «γέφυρα» λογικής και να πετύχουμε την ελάχιστη, έστω, συναίνεση σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις διαδικασίες της διεξαγωγής των εκλογών.

Έτσι θα λειτουργήσουμε και την επόμενη μέρα. Από τις 13 Δεκεμβρίου 2017, ως διοίκηση πλέον του Επιμελητηρίου Καβάλας, θα εργαστούμε με σθένος και αυταπάρνηση για να προσδώσουμε και πάλι στον κορυφαίο αυτόν θεσμό το κύρος που του πρέπει. Με δυναμισμό, διεκδικητικότητα, παρεμβατικότητα αλλά και με προτάσεις, με ουσιαστικές θέσεις που «απαντούν» στις προκλήσεις της εποχής και, πάνω απ’ όλα, με απόλυτη συναίσθηση ότι απαιτούνται συνθέσεις και όχι αποκλεισμοί  συνεργασίες και όχι «δονκιχωτισμοί».

Για μια ακόμη φορά καλούμε τα μέλη του Επιμελητηρίου Καβάλας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 10, 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017 και να δώσουν με την ψήφο τους «φωνή» στον συνδυασμό ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι το Επιμελητήριο ΟΛΩΝ μας θα αλλάξει οριστικά και ουσιαστικά σελίδα».

Ο επικεφαλής
Κίμων Παπαδόπουλος