Παύλος Ζησίμου: «Γιάννης κερνούσε, Γιάννης… έπινε» στο Επιμελητήριο Καβάλας!

Ο υποψήφιος πρόεδρος επιμένει να «κατακεραυνώνει» την απερχόμενη διοίκηση για τον τρόπο με τον οποίο ανέθετε εργασίες σε επιχειρηματίες-μέλη του ΔΣ

Hαπερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας «μοίραζε» τις δουλειές στα… μέλη του, αυτό καταγγέλλει ο Παύλος Ζησίμου με νέα ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σε συνέχεια της πρώτης όπου είχε επίσης καταγγείλει την απευθείας ανάθεση εργασιών ύψους 110.000 ευρώ περίπου σε δύο ηλεκτρολόγους και δύο ξυλουργούς (διαβάστε την εδώ).

Ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» αμφισβητεί ευθέως τη «δήλωση» υποψηφίων του συνδυασμού του απερχόμενου αντιπροέδρου Μάρκου Δέμπα ότι «όλες οι δαπάνες του Επιμελητηρίου είναι και νόμιμες και δίκαιες και ηθικές» και τους καλεί να την υποστηρίξουν… εγγράφως!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζησίμου.

Είναι Δίκαιο να παίρνουν δουλειές τού Επιμελητηρίου τα μέλη της Διοίκησής του;

«Σε αυτές τις εκλογές δεν αντιπαρατίθενται επαγγελματίες της αγοράς με άλλους επαγγελματίες της αγοράς. Αντιπαρατίθενται οι επαγγελματίες της αγοράς με τους «Επαγγελματίες του Επιμελητηρίου». Κάποιοι κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι προκαλούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα στην αγορά του νομού Καβάλας. Τα ποσά «βγάζουν μάτι».

Ουδέποτε μιλήσαμε για νομιμότητα των δαπανών. Από την πρώτη στιγμή λέμε ότι το Επιμελητήριο δεν ήταν Δίκαιο προς τα μέλη του, προς την αγορά.

Εκπρόσωποι της παράταξης του 20ετή αντιπροέδρου, ο επικεφαλής αλλά και υποψήφιοι σύμβουλοι, δηλώνουν εδώ και μέρες επί λέξει ότι «όλες οι δαπάνες του Επιμελητηρίου είναι και νόμιμες και δίκαιες και ηθικές»!

Θα περιμέναμε να το δούμε και γραπτώς.

Ας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα:

  • Είναι ψέμματα ότι 14 μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία σήμερα είναι υποψήφια στο συνδυασμό του 20ετή αντιπροέδρου, έχουν λάβει μόνο στην τελευταία εξαετία, σχεδόν 200.000 ευρώ από το Επιμελητήριο;
  • Είναι ψέμματα ότι άλλα τόσα πήγαν σε μία και μόνο εταιρία της Θεσσαλονίκης κι άλλα τόσα σε εταιρίες γενικά εκτός Καβάλας;
  • Είναι ψέμματα ότι κάποιοι επαγγελματίες πήραν πολύ περισσότερα από ό,τι οι συνάδελφοί τους στο ίδιο αντικείμενο;
  • Τα μέλη του Επιμελητηρίου οφείλουν να γνωρίζουν. Δώστε τώρα στη δημοσιότητα τις λίστες με τις δαπάνες του Επιμελητηρίου για την τελευταία θητεία. Δώστε και τις λίστες για την προηγούμενη θητεία, στην οποία συμμετείχαν τα ίδια πρόσωπα.

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν πρέπει να φοβάται.

Αντί υστερογράφου:

Ο 20ετής αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αλλά και σε ομιλίες του, επαναλαμβάνει συνεχώς ότι στον «ανανεωμένο» συνδυασμό του συμμετέχουν «6 άτομα από την απερχόμενη διοίκηση».

Τι συμβαίνει αλήθεια με τα υπόλοιπα 8 άτομα; Τα ξεχνάει; Ανήκουν σε άλλη ομάδα; Δεν τα θυμάται στη διοίκηση;

Μήπως όταν λέμε ότι στο συνδυασμό του έχει 12 μέλη του Δ.Σ. και 2 αριστίνδην μέλη της διοίκησης (σύνολο 14 μέλη), είναι κι αυτό «ψέμματα και λάσπη» των αντιπάλων του;

Παύλος Ζησίμου
Yποψήφιος πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας